Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Prima clădire de birouri din lume certificată IMMUNE Building Standard

A.P. Ştirile Zilei /

Liviu Tudor

Liviu Tudor

Compania de consultanţă şi construcţii Mace a obţinut prima certificare IMMUNE Building Standard din lume pentru sediul său central din City of London, potrivit unui comunicat de presă.

Clădirea de birouri din centrul istoric al Londrei a obţinut o etichetă IMMUNE Solidă (Powerful), care oferă o recunoaştere a măsurilor implementate pentru siguranţa angajaţilor pe parcursul pandemiei şi confirmă rezistenţa clădirii la riscuri pentru sănătate.

Certificatul şi placheta IMMUNE - Powerful au fost înmânate echipei Mace, formată din boardul managerial, project management şi facility management, în urma unei ceremonii care a avut loc la începutul lunii decembrie.

IMMUNE Building Standard este un standard global open-source conceput special pentru a combate riscurile pentru sănătate la locul de muncă.

Iniţiat de Liviu Tudor, antreprenor în domeniul imobiliarelor şi preşedinte al European Property Federation, şi dezvoltat în România împreună cu o echipă internaţională de experţi în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcţii, inginerie şi facility management, IMMUNE Building Standard a fost gândit ca un plan coerent pentru îmbunătăţirea imunităţii clădirilor de birouri împotriva pandemiilor şi a altor ameninţări bacteriologice sau toxicologice.

Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property şi preşedintele European Property Federation a spus: "Pandemia de Covid-19 a schimbat radical modul în care trăim, lucrăm şi interacţionăm şi a subliniat cât de important este ca firmele din întreaga lume să fie pregătite pentru o astfel de criză. Cu excepţia spitalelor, clinicilor şi "camerelor sterile" dedicate cercetării ştiinţifice, nicio altă clădire nu a fost pregătită cu adevărat până acum pentru a face faţă unei provocări pandemice precum Covid-19. Mă bucur să felicit Mace pentru această realizare şi sunt încrezător că acesta este doar primul pas pentru birouri mai sănătoase pe tot globul".

În ultimele luni, Mace a aplicat măsurile extinse din colecţia de peste 120 de criterii IMMUNE recomandate pentru medii de lucru mai sigure şi mai sănătoase, bazându-se pe cultura sa care are siguranţa în centru, şi a obţinut acum eticheta Solidă (Powerful) pentru sediul central, echivalentă cu 4 stele din 5.

Certificarea se bazează pe procesul de evaluare exhaustivă IMMUNE realizat de BuildGreen, un evaluator independent autorizat al clădirilor care a contribuit la dezvoltarea standardului IMMUNE.

Standardul IMMUNE este inspirat de tehnologii şi proceduri dezvoltate şi aplicate în spitale şi clinici şi adaptate pentru utilizare în clădirile de birouri. Mai exact, standardul se bazează pe indexul IMMUNE Assessment Scoring Index, care prevede peste 120 de măsuri recomandate pentru implementare în clădiri, printre care soluţii tehnice pentru inginerie arhitecturală, tehnologie şi design, precum şi protocoale operaţionale aplicate permanent sau gata de activare în scenarii de risc specifice .

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional