Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primăria Galaţi modernizează fosta clădire a cinematografului Dacia

ANA FELEA Ştirile Zilei /

Primăria Galaţi modernizează fosta clădire a cinematografului Dacia

Primăria Galaţi a început un amplu proces de modernizare a fostelor clădiri ale cinematografelor din oraş. În total, municipiul reşedinţă de judeţ a avut trei cinematografe care, acum, după renovare, vor avea o altă utilitate.

"Primăria municipiului Galaţi informează că a lansat în licitaţie publică un contract privind renovarea energetică a clădirii fostului cinematograf Dacia, din cartierul Micro 21, care va primi o utilitate pentru comunitate.

În principal, este vorba despre lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire şi de furnizarea a apei calde, modernizarea instalaţiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare etc", se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Galaţi.

Valoarea estimată a contractului este de 7.789.863,91 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 24 noiembrie 2023. Proiectul are asigurată o parte din finanţare, de circa 2,1 milioane de lei, prin PNRR.

"După preluarea în urmă cu doi ani a fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galaţi a reuşit să obţină contracte de finanţare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe Dacia, Flacăra şi Ţiglina, care au ajuns într-o stare avansată de degradare. 

În prezent, se analizează diverse posibilităţi privind destinaţia acestor clădiri. Astfel, în clădirea fostului cinematograf Dacia ar putea funcţiona un centru de robotică, la Flacăra s-ar putea desfăşura diferite evenimente socio-culturale, iar Ţiglina ar putea găzdui Teatrul pentru copii şi tineret", informează Primăria Galaţi.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional