Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

Primele 12 case ecologice tip hambar, cu zero emisii de carbon, se construiesc la Mogoşoaia

Ştirile Zilei /

Primele 12 case ecologice tip hambar, cu zero emisii de carbon, se construiesc la Mogoşoaia

Dezvoltatorul imobiliar Gabriel Focşeneanu construieşte un ansamblu de vile, denumit Hambar44 Redesigned Living, în Mogoşoaia, primul proiect imobiliar din România în care îţi poţi achiziţiona o casă cu cryptomonede, conform unui comunicat remis redacţiei.

Casele tip hambar sunt de tip inteligent, vor putea fi controlate prin telefon, au zero.emisii de carbon si pompe de căldură geotermice individuale. Un spaţiu pentru lucrul de acasa este construit gratuit de dezvoltator si va apartine intregii comunităţi.

"Achiziţia de locuinţe cu cryptomonede este o premieră pe piaţa românescă şi vine ca o evoluţie firească având în vedere numărul din ce în ce mai mare al românilor care deţin monede virtuale. Acest proiect, precum si toate facilităţile de care dispune, face parte din strategia noastră de a oferi clienţilor români cele mai inovatoare instrumente adaptate nevoilor lor"

Dezvoltatorul este încântat sa ofere, pentru prima oara, facilitatea de a achiziţiona case cu Bitcoin, cea mai utilizată monedă virtuală descentralizată din lume si,pentru o transparenţa cat mai mare, a semnat un contract cu primul procesator complet de plăţi din România.

HAMBAR va include 12 case şi, prin facilităţile pe care le va oferi, este gândit să fie o comunitate. Astfel, în premieră pe piaţa rezidenţială, dezvoltatorul va construi un community hub, care pune la dispoziţia locatarilor un spaţiu pentru work from home. Pe lângă acestă funcţiune, spaţiul poate fi utilizat ca loc de joacă pentru copii şi de asemenea, pentru organizarea de diverse evenimente.

"Într-o piaţă rezidenţială în care nevoile cumpărătorului sunt în continuă schimbare, iar cerinţele din ce în ce mai complexe, este important să fii în pas cu noile trenduri. Astfel, am identificat un nou tip de cumpărător de locuinţe şi, în consecinţă am creat un produs care să i se adreseze. Este un pariu, având în vedere că suntem pionieri pe acest segment de cerere, însă sunt convins că este o monedă câştigătoare", a declarat Gabriel Focşeneanu.

Lansarea proiectului vine în contextul în care conceptul de "barnhouse" (case tip hambar) este la mare căutare şi câştigă teren prin structura simplă, eficientă şi care oferă o soluţie de locuire în comunitate, aproape de natură.

Construcţia respectă standardul obligatoriu la nivel european, cel nZEB (Nearly Zero Energy building). În plus, având izolaţia foarte bine făcută, pierderile de căldură sunt asemănătoare cu cele de la o ,,casă pasivă".

Cele 12 case din HAMBAR au la bază principiile scandinave şi un design nordic. Cu suprafeţe medii de circa 150 metri pătraţi, casele au o compartimentare eficientă şi compactă, iar preţurile de vânzare sunt de 180.000 de euro+TVA.

Designul este unul contemporan, materialele folosite sunt cât se poate de naturale, iar soluţiile de încălzire/ răcire şi apă caldă sunt de ultimă generaţie, fiecare locuinţă având propria pompă de caldură geotermică cu 0 emisii de carbon.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional