Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

PRIMUL SEMESTRU, 2019 Cifra de afaceri a Cemacon a crescut cu 34%

I.I. Ştirile Zilei /

Cifra de afaceri a Cemacon a crescut cu 34%

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon a avut o cifră de afaceri de 73,7 milioane de lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului 2019, potrivit unui comunicat al companiei.

La 30 iunie 2019, compania înregistrează un profit operaţional de 22 milioane de lei şi un profit net de 13,8 milioane de lei.

"După un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopantă care a determinat vânzări record în piaţa de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influenţat de perioada prelungită de vreme nefavorabilă lucrărilor de construcţii, a adus o plafonare a cantităţilor cerute şi chiar scăderi la nivelul pieţei de zidării. În acest context, la Cemacon am găsit soluţiile comerciale astfel încât să închidem primul semestru cu afaceri cu 34% mai mari decât în anul anterior, în condiţii de leadership din perspectiva profitabilităţii în sector", a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.

Totodată, eficienţa şi productivitatea crescute ale facilităţilor de producţie, inclusiv ale noii fabrici de buiandrugi inaugurate la finalul anului 2018, precum şi a produsele noi introduse în portofoliul Cemacon au contribuit la atingerea unor rezultate financiare performante.

"Eforturile ultimilor ani de diferenţiere şi poziţionare premium a portofoliului EVOCERAMIC, precum şi introducerea de produse noi şi inovatoare, în primul rând suită de produse cu vată bazaltică, au permis menţinerea unui nivel de preţ competitiv şi echilibrarea presiunii crescute la nivelul costurilor ca urmare a accelerării creşterii preţului la gaz, electricitate şi combustibili împreună cu salariile care au afectat deopotrivă sectorul", a mai spus Stoleru, citat în comunicat.

Succesele în atragerea de finanţări nerambursabile, cu 3 proiecte aflate în implementare în prezent, dintre care cel mai semnificativ priveşte implementarea unei centrale de cogenerare pe platforma industrială de la Recea, permit accelerarea investiţiilor în eficientizare, dar şi derularea unor programe puternice de dezvoltare a resursei umane în companie, a completat el.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional