Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Procesele de workplace management şi change management, din ce în ce mai solicitate de companii multinaţionale

F.D. Ştirile Zilei /

Mihaela Topor, Senior Workplace Consultant la CBRE

Mihaela Topor, Senior Workplace Consultant la CBRE

Biroul ca destinaţie, modul de lucru hibrid, birourile sociale, facilităţile tehnologice şi cerinţele ESG sunt noile tendinţe pe piaţa muncii, cu un impact semnificativ în procesele de workplace management şi change management prin care trec majoritatea companiilor în prezent, arată CBRE România, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"În colaborarea cu partenerii noştri, ne gândim mereu la procesul de schimbare aplicabil angajaţilor companiei. Pornim de la a înţelege organizarea şi cultura, ulterior proiectând soluţii împreună cu echipele lor de proiect şi ocupându-ne de comunicare şi implementare. În acest fel arătăm tuturor părţilor implicate un produs finit cu care vor rezona. Este din ce în ce mai dificil să livrezi un proiect de amenajare de succes fără componenta de change management, atât de benefică angajaţilor şi desfăşurării activităţii", explică Mihaela Topor, Senior Workplace Consultant la CBRE.

Potrivit sursei citate, o tendinţă devenită la rândul ei cerinţă uzuală, componenta ESG influenţează deciziile privind spaţiul de lucru ales de către companii - din ce în ce mai multă atenţie este acordată selecţiei materialelor, zonelor colaborative, incluziunii şi diversităţii.

În acest context, devine crucial ca atunci când o companie îşi mută sau îşi reamenajează birourile, consultantul imobiliar să colaboreze îndeaproape cu echipa de resurse umane şi, uneori, cu reprezentanţi ai tuturor echipelor din cadrul companiei.

Companiile sunt din ce în ce mai atente la nevoile angajaţilor, de la reamenajarea spaţiilor de birouri până la conectarea echipelor. În special companiile cu un număr mare de angajaţi au nevoie de servicii specializate pentru a coordona întregul proces de schimbare a modului şi proceselor de lucru.

Tehnicile de change management sunt vitale pentru îmbunătăţirea rezultatelor de business şi adaptarea la nevoile unei companii în schimbare sau la schimbări care au potenţialul de a crea neînţelegeri în rândul angajaţilor. Cu toate acestea, de prea multe ori nevoia de gestionare a schimbării în situaţii pozitive de creştere este trecută cu vederea. Se presupune adesea că firmele pot absorbi acest tip de schimbare pentru că este pozitivă, dar, de obicei, această creştere este însoţită de o relocare a birourilor.

Spaţiul de lucru trebuie să permită angajaţilor să lucreze dintr-o varietate de spaţii şi locuri în mod interschimbabil şi în siguranţă, având în vedere că modelul de lucru hibrid este aici pentru a rămâne.

Companiile de tehnologie se confruntă cu provocări diferite şi trebuie să creeze o experienţă de întâlnire mai incluzivă şi mai productivă pentru participanţii virtuali, care necesită mai mult decât simpla instalare a camerelor web în sălile de conferinţe. Alegerea mobilierului, configurarea echipamentului şi chiar culorile markerelor influenţează eficienţa în muncă.

Spaţiile de colaborare care sunt construite special pentru colaborarea cu prezenţă mixtă trebuie să conţină nu numai un nou set de principii de proiectare, ci şi câteva principii tehnologice, cum ar fi asigurarea compatibilităţii noilor instrumente cu infrastructura de reţea existentă şi cerinţele de securitate, se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective