Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Proiect de peste 70 milioane euro depus de CJ Galaţi pentru modernizarea drumurilor

ANA FELEA Ştirile Zilei /

Proiect de peste 70 milioane euro depus de CJ Galaţi pentru modernizarea drumurilor

Consiliul Judeţean Galaţi a depus spre finanţare un proiect major de modernizare a aproape 60 de kilometri de drum judeţean, pe ruta Bălăbăneşti - Bălăşeşti - Ciureştii Noi - Ciureştii Vechi - Cotoroaia - Cerţeşti - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - Schela (ferma de la Greaca) - Şendreni (extravilan) - intersecţia cu DN25 (pod sat Traian). Valoarea acestui proiect, care are partea de proiectare deja finalizată, este de 363.553.570 de lei (TVA inclus). 

"Această axă rutieră, care leagă nordul de sudul judeţului, este formată din cinci drumuri judeţene. Vorbim de aproximativ 60 de kilometri de drum care vor fi modernizaţi complet, în cadrul unei investiţii cu bani europeni de peste 73 de milioane de euro. Avem deja certitudinea că vom primi finanţare europeană, acest proiect făcând parte dintr-o listă prestabilită de proiecte deja selectate care vor primi fonduri din bugetul UE", a spus Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat faptul ca a fost finalizată şi proiectarea tehnică şi a fost desemnat şi constructorul care să realizeze lucrarea.

"Lucrăm de mult la acest proiect, am finalizat şi proiectarea tehnică, tot cu fonduri europene, avem gata şi licitaţia pentru desemnarea constructorului, astfel că aşteptăm semnarea contractului de finanţare pentru a demara la propriu lucrările. 

Este o investiţie amplă, care înseamnă consolidarea fundaţiei drumului, lărgirea părţii carosabile, modernizarea a 12 poduri şi a peste 1000 de podeţe, precum şi amenajarea de trotuare, piste de bicicletă şi sisteme de colectare a apelor pluviale. Mai mult,în cadrul acestui proiect, vom primi fonduri şi pentru împădurirea a peste 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluării", a declarat Costel Fotea.  

Finanţarea acestui proiect va fi asigurată cu fonduri din Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional