Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Proiect prin PNRR: Peste 165 milioane lei pentru tinerii cu venituri reduse

D.T. Ştirile Zilei /

Proiect prin PNRR: Peste 165 milioane lei pentru tinerii cu venituri reduse

Tinerii cu venituri reduse, medicii şi profesorii care locuiesc în Sectorul 1 sunt beneficiarii unui amplu proiect de construire de locuinţe în cuantum total de 165,6 milioane lei, fonduri accesate de Primăria Sectorului 1 prin PNRR, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării contractul de finanţare pentru construcţia a 11 blocuri de locuinţe performante energetic destinate tinerilor din comunităţile marginalizate şi grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1, dar şi specialiştilor în sănătate şi educaţie. Finanţarea în valoare totală de 165,6 milioane lei va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Blocurile vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere şi 61 apartamente cu trei camere, aria desfăşurată totală, inclusiv subsol, a celor 11 imobile fiind de aproximativ 34.638, 4 mp, precizează sursa. Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafaţă de 30.662,94 mp, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spaţii verzi, 400 de locuri de parcare şi vor fi montate staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje şi sunt imobile nZEB plus, cu performanţă energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero şi este acoperit cu energie din surse regenerabile. Pe terasele acestora instalăm panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la reţeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Naţional, informează comunicatul.

"Garsonierele şi apartamentele vor fi repartizate celor care au cu adevărat nevoie de ele, pe criterii clar stabilite, şi nu clientelei de partid aşa cum erau vechile obiceiuiri ale fostelor administraţii PNL şi PSD. Aşteptăm rezultatele selecţiei şi pentru celelalte proiecte pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin PNRR. Sunt proiecte prin care consolidăm, reabilităm termic şi renovăm energetic 11 şcoli şi grădiniţe şi creştem performanţa energetică a blocurilor din Sectorul 1 prin montarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional