Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

PROIECTUL LOFT GREEN APARTMENTSPrimele 44 de apartamente care nu poluează, finalizate în proporţie de 90%

Ştirile Zilei /

Primele 44 de apartamente care nu poluează, finalizate în proporţie de 90%

Compania românească EcoVillas, care investeşte 10 milioane de euro în construcţia a trei blocuri ce vor avea în total 154 de apartamente cu una, două şi trei camere, a anunţat că a finalizat în proporţie de 90% primele 44 de apartamente şi spaţii comerciale din ţara noastră 100% ecofriendly, din proiectul Loft green apartments.

Locuinţele nu poluează, fiind primele apartamente care nu sunt racordate la gaze şi folosesc un sistem de încălzire şi răcire cu pompe geotermice.

Potrivit reprezentanţilor proiectului, apartamentele sunt alimentate cu energie regenerabilă, fiind gândite pentru a reduce spre zero impactul pe care îl au asupra mediului şi promovează un stil de a trăi pentru viitorii locatari.

La noi în ţară EcoVillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de căldură finalizate în anul 2016, a căror valoare a crescut cu 35% de la darea în folosiţă, mai spun sursele citate.

Gabriel Focşeneanu, managerul proiectului, a declarat: "Apartamentele pasive sunt cu adevărat o investiţie pentru că aduc reduceri de costuri lunare şi confortul unei locuinţe smart. Proiectul Loft green apartaments nu poluează deoarece foloseşte un sistem de încălzire şi răcire bazat pe pompe geotermice. Practic, locuinţele nu sunt racordate la gaz şi sunt alimentate cu energie regenerabilă. Datorită sistemului de încălzire cu pompe geotermice, pe timpul iernii costurile lunare se reduc cu 90% faţă de un apartament standard. Încălzirea într-o lună de iarnă este 1 leu/mp. Asta înseamnă că la trei camere, în luna ianuarie, locatarii vor plăti cel mult 70 de lei încălzirea. Există în fiecare apartament un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pierderile de căldură sunt reduse la zero datorită izolaţiei foarte bune. Geamurile sunt şi ele speciale pentru apartamente pasive. Proiectul foloseşte un sistem inteligent de ventilaţie pentru a aerisi locuinţa. Este un sis­tem smart ce aduce aer curat şi proas­păt 24 de ore din 24 fără a fi nevoie să se aerisească".

Proiectul, situat în Mogoşoaia, se află lângă 87 de hectare de pădure unde exista inclusiv trasee pentru plimbări, iar alţi 7.500 de metri pătraţi de zonă verde vor exista în curtea complexului, amprenta la sol fiind de doar 25% din suprafaţă, au mai precizat reprezentanţii proiectului.

Complexul dispune şi de prize pentru maşini electrice, parcări pentru biciclete şi cărucioare, boxe, parcări subterane şi supraterane, loc de joacă, acces facil către transportul în comun şi magazine.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional