Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

PSA investeşte 555 milioane de euro într-o fabrică din Maroc

V.D. Ştirile Zilei /

PSA investeşte 555 milioane de euro într-o fabrică din Maroc

Grupul auto francez PSA a inaugurat vineri fabrica sa de 555 milioane de euro (630 milioane de dolari) din Zona Liberă Atlantic, lângă capitala Marocului, Rabat, transmit Xinhua şi Reuters.

Uzina din Kenitra va produce iniţial 100.000 de maşini, urmând să ajungă la 200.000 de vehicule până în 2023, a anunţat ministrul marocan al Industriei, Moulay Hafid Elalamy, la ceremonia oficială.

Investiţia PSA i-a determinat pe 27 de furnizori de componente auto să-şi înfiinţeze fabrici în Kenitra.

În primele patru luni din acest an, sectorul auto a fost lider la capitolul exporturi, cu o creştere anuală de 0,03%, până la 27,7 miliarde dirhami.

Aproximativ 90% din producţia fabricii va fi exportată, în special în Africa şi în Orientul Mijlociu.

Guvernul de la Rabat şi-a anunţat intenţia de a ajunge la o producţie anuală de un milion de autovehicule şi de asemenea să crească veniturile realizate de sectorul auto până la 200 miliarde dirhami (30 miliarde dolari) pe an în 2025. În plus, autorităţile marocane vor să crească procentul componentelor produse local până la 80% în 2020 de la un nivel estimat de 50% în prezent.

Şi grupul Renault are două uzine în Maroc, la Tanger (unde produce anual 340.000 de maşini) şi la Casablanca (80.000 de unităţi anual).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.