Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

PwC România şi D&B David şi Baias au asistat familia Cepalis în vânzarea producătorului Te-Rox către grupul suedez Holmbergs

A.B. Ştirile Zilei /

PwC România şi D&B David şi Baias au asistat familia Cepalis în vânzarea producătorului Te-Rox către grupul suedez Holmbergs

O echipă integrată de specialişti în tranzacţii ai PwC România şi D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat familia Cepalis în tranzacţia prin care a vândut producătorul de huse şi sisteme de siguranţă pentru scaune auto pentru copii Te-Rox Prod Paşcani către grupul suedez Holmbergs, transmite un comunicat de presă.

George Ureche, M&A Leader PwC România, a declarat: "Ne bucurăm că am reuşit să încheiem încă un proiect de succes, după un an şi jumătate în care am traversat, împreună cu Doina şi Roxana Cepalis, foarte multe momente de răscruce, de la selectarea celui mai bun investitor până la momentele dificile din timpul stării de urgenţă, când toate companiile de producţie au fost afectate. Toate greutăţile au fost depăşite şi nu am pierdut niciun moment din vedere scopul final - cum să creăm valoare pentru acţionari, pentru companie şi pentru comunitate. Această tranzacţie, prin care familia Cepalis devine un acţionar important în grupul Holmbergs, pune şi bazele dezvoltării ulterioare a companiei Te-Rox, care va deveni un pilon puternic de creştere a întregului grup".

El a adăugat că "perioadele incerte au suspendat sau anulat multe fuziuni şi achiziţii în piaţă, dar cele care sunt încheiate în acest final de an arată că există o încredere a ambilor parteneri că se poate genera valoare şi într-un context macroeconomic dificil."

"Suntem onoraţi că am făcut parte din echipa care a finalizat această tranzacţie complexă şi importantă pentru perioada plină de incertitudini pe care o traversăm. În acelaşi timp reprezintă încă o colaborare de succes cu antreprenorii români care ne acordă încrederea în decizii esenţiale pentru afacerile lor", a spus Sorin David, Managing Partner D&B David şi Baias.

Experţii PwC au oferit asistenţă financiară specializată la tranzacţii, în timp ce avocaţii D&B David şi Baias au acordat consultanţă juridică în toate etapele, până la finalizarea tranzacţiei. În etapa negocierii documentelor tranzacţiei au fost cooptate şi Alina Stăvaru, Partener, şi Marina Giurgică, Asociat Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA.

"Pentru noi, în calitate de consultanţi de tranzacţii care au asistat familia Cepalis în această vânzare, satisfacţia constă nu doar în încheierea tranzacţiei în parametrii doriţi, ci şi în identificarea acelui investitor care, în contextul internaţional al pieţei de profil, poate materializa potenţialul de creştere al Te-Rox", a spus Marina Pavel, Manager PwC România.

Firma fondată de Doina Cepalis a fost premiată în 2011 la Gala "Campioni în Business", organizată de PwC, Enterprise Investors şi BCR, la categoria cele mai dinamice companii din Moldova.

"Această tranzacţie reprezintă încă o validare a faptului că Doina Cepalis este o campioană în business pentru că a reuşit să creeze şi să dezvolte o companie valoroasă şi apreciată internaţional pentru calitate şi inovaţie", a spus Mihai Aniţa, Partener PwC România.

Echipa integrată a fost formată din George Ureche, M&A Leader, PwC România, Marina Pavel, Manager, şi Marius Brinceanu, Consultant Senior, Sorin David, Managing Partner D&B David, şi Baias şi Andreea Tortov, Avocat Colaborator D&B David şi Baias.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional