Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

RE/MAX România a înregistrat comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro în primul trimestru din 2023

S.B. Ştirile Zilei /

RE/MAX România a înregistrat comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro în primul trimestru din 2023

RE/MAX România a înregistrat în primul trimestru al acestui an comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro

Birourile RE/MAX au intermediat în acest interval cca. 2200 de tranzacţii la nivel naţional. Dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX România, o analiză de status a pieţei de profil, pe baza datelor înregistrate de companie, la intervale regulate de timp.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX România, T1 2023 a fost marcat de o abordare mai rezervată a cumpărătorilor, respectiv o scădere a volumului tranzacţiilor înregistrate, comparativ cu acceaşi perioadă a anului precedent, ca efect al inflaţiei şi restrângerii accesului la surse de finanţare pentru cumpărători. Pe de altă parte, este important de menţionat că piaţa prezintă o ciclicitate anuală, caracterizată printr-un volum mai redus în primul trimestru al anului, comparativ cu T2.

În primul trimestru al anului curent, RE/MAX România a înregistrat comisioane de cca. 2,5 milioane de euro. Rezultatele obţinute vin în urma a 2200 de tranzacţii efectuate în acest interval, care au însumat o valoare totală de cca. 118,5 milioane euro, ceea ce reprezintă o scădere de 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cele mai multe intermedieri realizate de birourile RE/MAX s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial - aproximativ 90% din totalul tranzacţiilor, doar 10% fiind pe zona comercială. Totodată, cele mai căutate tipuri de locuinţe au fost apartamentele cu două camere, într-un procent de 33%, casele - cu aproximativ 20% din total, apartamentele cu trei camere cu cca. 15% şi garsonierele, cca. 9,5%.

"În trimestrul al doilea comportamentul cumpărătorilor va rămâne în continuare condiţionat de accesibilitatea la sursele de finanţare, existând posibilitatea ca acestea să devină mai ofertante în a doua parte a anului. De asemenea, fiind evident interesul şi nevoia pentru spaţiul locativ în piaţă, cât şi tendinţa de creştere a interesului de achiziţie în T2, este posibil să vedem o revenire a pieţei la nivelul volumelor de tranzacţionare", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

La nivel de business, RE/MAX România vizează o creştere organică pentru următoarea perioadă a anului, în linie cu strategia de dezvoltare la nivel naţional şi contextul pieţei imobiliare locale. Până la finele anului curent, compania ţinteşte o valoare totală a comisioanelor de cca. 16,5 mil. Eur.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional