Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

RE/MAX ROMÂNIA:Volumul tranzacţiilor de închirieri s-a triplat în primul semestru din 2019

I.M. Ştirile Zilei /

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc

RE/MAX România, a înregistrat în primul semestru al anului curent o triplare a numărului de tranzacţii de închirieri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Totodată, în acelaşi interval temporal, birourile RE/MAX România au intermediat un volum dublu de tranzacţii faţă de S1 2018, cu o valoare cumulată a proprietăţilor tranzacţionate de circa 79 milioane de euro, transmite un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 40% din totalul tranzacţiilor încheiate în S1 2019 au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu S1 2018. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au efectuat circa 16% închirieri versus 84% vânzări.

Răzvan Cuc, Preşedintele RE/MAX România, a declarat: "Întrucât piaţa imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut, la rândul său, direct proporţional cu tendinţele pieţei. Pe de altă parte, creşterile înregistrate de RE/MAX România la nivel de cifre se datorează, printre altele, strategiei de extindere pe care mizăm încă de la lansarea pe piaţa locală, ce reprezintă în continuare un obiectiv pe termen mediu şi lung".

Din volumul total de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidenţial, urmate de cele comerciale şi office (8,5%), terenuri (3,5%) şi proprietăţi industriale (2%). Potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov - respectiv oraşele de dimensiuni mari cu o creştere economică accelerată -, astfel că topul oraşelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii rămâne la fel ca anul precedent.

RE/MAX România a înregistrat în primul semestru din 2019 o dublare a volumului de tranzacţii comparativ cu S1 2018, ce au cumulat o valoare de circa 79 milioane de euro. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, compania s-a extins considerabil în ceea ce priveşte numărul de birouri la nivel naţional şi numărul de agenţI, potrivit comunicatului citat.

Pe fondul rezultatelor înregistrate de companie până în prezent, precum şi a tendinţelor pieţei imobiliare, RE/MAX România mizează până la finele anului pe creşteri de circa 40% în toate direcţiile de dezvoltare, comparativ cu rezultatele raportate anul trecut.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional