Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat complexul de birouri Floreasca Park

A.P. Ştirile Zilei /

Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat complexul de birouri Floreasca Park

Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat Floreasca Park, un complex de birouri de aproximativ 40.000 m2, situat în centrul Bucureştiului. Proprietatea a fost vândută celor două companii reunite într-un joint-venture de către un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie), anunţă un comunicat de presă al celor două companii mai sus enunţate.

Floreasca Park este prima investiţie făcută de Resolution în România şi cea de-a cincea investiţie din portofoliul Zeus pe piaţa imobiliară din Bucureşti şi reprezintă prima achiziţie a parteneriatului dintre cele două companii de top care se ocupă de investiţii şi administrarea activelor.

Clădirea premium de birouri se află în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, una dintre cele mai căutate arii de business din Bucureşti, adesea denumită şi "Noul CBD" (Central Business District). Complexul al cărui principal chiriaş este compania Oracle este alcătuit din două clădiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de maşini. Alţi chiriaşi reprezentativi sunt Kellogg's, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries şi ENI. Proprietatea beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun şi oferă o serie de facilităţi pentru chiriaşi, inclusiv o cafenea şi o unitate bancară, detaliază comunicatul de presă.

De asemenea, complexul îndeplineşte standarde ridicate de sustenabilitate, incluzând opţiuni precum reciclarea apei pluviale şi a căldurii, răcirea naturală pe timp de noapte printr-un sistem computerizat de ferestre, pompe de căldură cu alimentare geotermală şi utilizarea apei subterane pentru sistemele de răcire.

Scott O'Donnell, Resolution Property, a declarat:

"În ciuda schimbării practicilor de lucru, cererea pentru spaţii de birouri bine echipate şi amplasate în zonele centrale de business va continua să fie ridicată. Suntem mulţumiţi de modul în care piaţa de real-estate continuă să evolueze şi ne mândrim prin faptul că am fost întotdeauna în fruntea acestor schimbări. Dorim să facem din achiziţia Floreasca Park următorul pas al prezenţei noastre extinse în România şi Europa Centrală şi de Est".

Stelios Zavvos, Preşedinte şi CEO al Zeus Capital Management, a adăugat:

"Suntem foarte încântaţi să finalizăm achiziţia unei clădiri de birouri de referinţă şi să avansăm cu programul nostru de investiţii în Europa Centrală şi de Sud-Est. Aceasta este a cincea achiziţie a platformei noastre de investiţii, care se concentrează pe proprietăţi imobiliare de top din regiune. Suntem încrezători că acest activ premium în piaţa de birouri din Bucureşti, care are foarte mare potenţial, va aduce rezultate excepţionale investitorilor noştri".

Cumpărătorii au fost consiliaţi de către Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young şi Sentient. Achiziţia a fost finanţată de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox şi Portland Trust în calitate de property manager.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional