Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ROCA Industry anunţă semnarea de către Eco Euro Doors a contractului prin care va achiziţiona un pachet majoritar de acţiuni în cadrul Workshop Doors

S.B. Ştirile Zilei /

ROCA Industry anunţă semnarea de către Eco Euro Doors a contractului prin care va achiziţiona un pachet majoritar de acţiuni în cadrul Workshop Doors

Holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry anunţă semnarea contractului de achizitie prin care ECO EURO DOORS, cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, achiziţionează 70% din capitalul social al Workshop Doors. Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Workshop Doors este o companie activă din anul 2009 pe piaţa uşilor de interior, având două facilităţi de producţie, în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro în 2022, iar în activitatea de producţie proprie un procent considerabil este destinat exportului.

"Achiziţia Workshop Doors reprezintă un pas important în consolidarea holdingului şi o promisiune respectată - 3 noi achiziţii în cursul anului 2023. Întrăm astfel într-un stadiu de dezvoltare şi scalare în segmentul uşilor de interior, o piaţă dominată de importuri şi produse de slabă calitate. Avem deja exemple de succes în holding privind transformarea companiilor locale în performeri regionali, sub management performant de holding. Planurile noastre strategice se bazează pe infuzie de capital şi know-how specializat, pentru a contura noi standarde de calitate în România şi a înclina balanţa consumatorilor către produsele fabricate în România," declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Achiziţia Workshop Doors, anunţată la nivel de intenţie în luna iulie a acestui an, este în linie cu strategiile de dezvoltare ale ROCA Industry şi ale companiei ECO EURO DOORS, deţinută direct. Această achiziţie urmăreşte consolidarea poziţiei de piaţă a celor doi jucători, inclusiv ca urmare a unor sinergii care pot fi folosite pentru optimizarea costurilor, creşterea capacităţii de producţie, diversificarea gamelor cu noi produse, acoperind toate segmentele de preţ şi asigurând o ofertă variată.

Conform cu termenii şi condiţiile tranzacţiei, ECO EURO DOORS are posibilitatea de a cumpăra un pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional