Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

ROCA Industry finalizează tranzacţia pentru achiziţia Workshop Doors; tranzacţie de 30 milioane lei

T.B. Ştirile Zilei /

ROCA Industry finalizează tranzacţia pentru achiziţia Workshop Doors; tranzacţie de 30 milioane lei

Holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry anunţă finalizarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Preţul tranzacţiei este de 30 milioane RON. Conform termenilor tranzacţiei, holdingul are posibilitatea de a achiziţiona un pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors, precizează sursa.

Workshop Doors, prezentă pe piaţa uşilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilităţi de producţie, situate în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş, potrivit comunicatului. În ultimul exerciţiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane RON şi EBITDA de peste 12 milioane RON, exportând o proporţie semnificativă din producţia sa proprie, adaugă sursa indicată.

Potrivit comunicatului, "Această achiziţie subliniază angajamentul ferm al ROCA Industry de a-şi consolida poziţia pe piaţa producătorilor de materiale de construcţii prin adăugarea unui nou jucător important în holding. Experienţa în sectorul uşilor de interior, acumulată în ultimii ani de echipa ROCA Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar şi know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care rămâne alături de noi, reprezintă o premisă a succesului pentru îmbunătăţirea proceselor atât la nivel operaţional, comercial, cât şi a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intrăm într-un stadiu nou de dezvoltare şi scalare a holdingului, având capacitatea de a crea un jucător de referinţă la nivel european," declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Prin această achiziţie, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors şi Eco Euro Doors, producătorul român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, păstrându-şi opţiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacităţii de producţie şi diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piaţa din România, dar şi la nivel european, informează compania.

Procesul de achiziţie a fost iniţiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile şi obligaţiile aferente, arată datele comunicatului.

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potenţial de lideri regionali

ROCA Industry continuă şi în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creştere organică, dar şi procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităţilor comerciale ale companiilor sale, se mai arată în comunicat.

În plin proces de tranziţie către piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziţiei, la un portofoliu de 9 companii cu potenţial de lideri regionali în sectoarele în care activează, transmite compania.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional