Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

Romania Green Building Council în parteneriat cu Blue Auditor Austria lansează singurul instrument online de verificare a gradului de împlinire a condiţiilor privind certificarea Clădirilor Verzi

G.U. Ştirile Zilei /

Romania Green Building Council în parteneriat cu Blue Auditor Austria lansează singurul instrument online de verificare a gradului de împlinire a condiţiilor privind certificarea Clădirilor Verzi

Romania Green Building Council în parteneriat cu Blue Auditor Austria anunţă lansarea singurului instrument online de verificare a gradului de împlinire a condiţiilor privind certificarea Clădirilor Verzi, impuse de taxonomia europeană, cu ajutorul a 15 indicatori-cheie de performanţă, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

"Cerinţele impuse de taxonomia europeană sunt într-o permanentă actualizare, ceea ce creează confuzie în rândul dezvoltatorilor imobiliari sau a proprietarilor şi duce la îngreunarea situaţiei privind raportarea periodică obligatorie. De aceea, în cadrul platformei blueauditor.com, rezolvăm această spinoasă problemă de birocraţie cu ajutorul unui instrument online, uşor de folosit, care facilitează accesul la informaţii actualizate, evaluează clădirile şi permite raportarea obligatorie în timp real, fără efort. Blue Auditor este un nume de referinţă în audit şi evaluarea Clădirilor Verzi nu numai în Austria, ci în întreaga Uniunea Europeană, având în portofoliu nu mai puţin de 488 de clădiri şi ansambluri rezidenţiale din 18 ţări diferite.Mediul construit contribuie cu circa 36% la emisiile globale de CO2, iar parteneriatul ROGBC - Blue Auditor va oferi industriei româneşti de construcţii şi financiare cele mai performante instrumente de monitorizare şi îmbunătăţire considerabilă a gradului de sustenabilitate'', a declarat Andrei Botiş, preşedintele Romania Green Building Council.

"Clasificările şi verificările taxonomiei sunt instrumentul de conectare a pieţelor financiare cu sectoarele noastre economice, identificând în mod clar care activităţi economice sunt sustenabile. Credem că soluţia noastră va permite industriei imobiliare şi financiare să-şi livreze raportarea obligatorie de conformitate în cel mai eficient mod, folosind soluţii tehnologice moderne", a declarat Wolfgang Lukaschek, fondator şi CEO al Blue Auditor.

Potrivit sursei citate, programul de audit şi evaluare privind conformarea cu taxonomia europeană completează iniţiativa Green Homes & Green Mortgage, fiind un model inovator de finanţare sustenabilă. Lansat de ROGBC în 2014, în scopul dezvoltării accelerate a finanţărilor verzi şi a sectorului de locuinţe sustenabile, Green Homes & Green Mortgage oferă accesul la dobânzi bancare semnificativ mai reduse la achiziţia locuinţelor verzi, costuri de întreţinere mai mici şi un trai cu adevărat sănătos.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii