Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

ROMEPS, partener al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu"

T.E. Ştirile Zilei /

Mihail Ştefan

Mihail Ştefan

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a semnat, astăzi, un contract de colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti (UAUIM), în scopul conceperii şi publicării unui manual de detaliere a anvelopantei, folosind specificaţiile şi tehnologia polistirenului expandat, potrivit unui comunicat al companiei.

Despre necesitatea unui astfel de catalog şi utilitatea lui într-o lume în continuă schimbare, cu provocări nenumărate, ne-au vorbit doamna profesor Ana-Maria Dabija, titularul departamentului de ştiinţe tehnice din cadrul UAUIM, domnul Şerban Căzănişteanu, Preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România şi domnul Mihail Ştefan, director executiv ROMEPS.

Ana-Maria Dabija, titularul departamentului de ştiinţe tehnice din cadrul UAUIM, citată în comunicat, a susţinut: "Ghidul a prins contur din dorinţa mai multor doctori-arhitecţi din cadrul Universităţii de a ajuta studenţii să înţeleagă disciplinele pe care le învaţă, în special detalierea de arhitectură, de la scara mare de concept, până la cea a detaliului. De ce un ghid destinat polistirenului expandat? În special pentru că este important ca toate materialele de construcţii să fie utilizate conform fişei lor tehnice, domeniului de aplicare şi conform specificaţiilor de performanţă asumate de producător în fişa tehnică. În al doilea rând, pentru că aşa cum are plusuri, fiecare produs are şi sensibilităţile lui, care însă pot fi reduse semnificativ prin informaţii clare şi corecte, care să ajungă la toţi cei implicaţi în procesul construcţiei unui imobil: de la proiectant, arhitect, la inginer, constructor, aici integrând atât coordonatorul de echipă, cât şi meşterii."

Mihail Ştefan, directorul executiv al Asociaţiei de Polistiren Expandat din România, a declarat referitor la parteneriatul cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu că "este un parteneriat extrem de benefic şi ni l-am dorit din prisma faptului că ajută la educarea şi conştientizarea a doi vectori foarte importanţi în industria construcţiilor: studenţii, pe de o parte, si piaţa, pe de altă parte. Prin acest ghid asumat de cele două instituţii, ne dorim să oferim principiile de evaluare a sistemelor cu polistiren expandat. Aşa cum bine spunea şi doamna profesor, catalogul trebuie să îl aibă toţi, de la studenţi, până la specialişti, pentru că este punctul de plecare în a învăţa cum să gândească un termosistem. Aici se prezintă caracteristici, detalii de execuţie proprii polistirenului expandat, în diferite condiţii specifice. Aşa că nu mai lăsăm loc de interpretare.", arată sursa precizată.

Şerban Căzănişteanu, preşedinte ROMEPS, a declarat la rândul său, că "orice lucrare care implică folosirea polistirenului expandat va fi perfectă din toate punctele de vedere dacă se va respecta fişa tehnică, detaliată dupa catalogul ROMEPS. Acest catalog reprezintă o bază de pornire. Pentru asta este util. Pentru că ai de unde să pleci. Şi plecând de la acei parametri, mergi mai departe, personalizând spre ceea ce ai tu nevoie. Le mulţumim tuturor cadrelor universitare implicate în acest proiect si, totodată, tuturor membrilor Asociaţiei care au conlucrat la dezvoltarea şi crearea acestui catalog. Vreau să îi asigur, atât pe studenţii din cadrul Universităţii "Ion Mincu", cât şi pe domnii şi doamnele profesor care ne-au susţinut în acest proiect, de suportul nostru viitor, întrucât ştim că sufletul construcţiilor, sufletul clădirilor care urmează să se construiască, stă între pereţii acestei instituţii.", se mai notează în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.