Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!

T.T. Ştirile Zilei /

Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!

Proiectul Fit-to-NZEB: Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB îşi încheie activitatea atât în România cât şi în ţările partenere după doi ani de existenţă. Marţi, 11 iunie 2019, la sediul INCD URBAN-INCERC Bucureşti a avut loc Conferinţa Finală Naţională a proiectului, organizată în contextul EU Sustainable Energy Week - EUSEW 2019 www.eusew.eu

Cu aceeaşi ocazie a fost organizată şi Conferinţa Naţională a Asociaţiei Cluster Pro-nZEB care are ca scop promovarea conceptului de clădire cu consum de energie aproape egal cu zero - nZEB în România.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, arhitecţi şi proiectanţi, auditori energetici, firme de construcţii, producători şi furnizori de materiale şi sisteme pentru construcţii, reprezentanţi ai învăţământului profesional şi tehnic, universităţi şi institute de cercetare, asociaţii de proprietari dar şi alte persoane interesate de implemetarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero în România.

Evenimentul a fost împărţit în două sesiuni: una plenară în care au fost prezentate rezultatele obţinute în cadrul proiectului Fit-to-NZEB şi una interactivă în care au fost discutate nevoile, cerinţele, barierele şi viziunea în realizarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). În cadrul sesiunii interactive au fost exprimate puncte de vedere ale tuturor părţilor interesate, respectiv: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Patronatul Societăţilor în Construcţii - PSC şi Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO, Asociaţia QETICS, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic - CNDIPT, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu - UAUIM, Ordinul Arhitecţilor din România, Liga HABITAT şi Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti.

În una dintre pauze a fost organizată şi o vizită ghidată a spaţiului de practică Building Knowledge Hub România - Centrul de training şi consultanţă în nZEB, dotat cu tehnologii şi soluţii inovatoare în domeniu.

Cu o durată de 24 de luni (15 iunie 2017 - 15 iunie 2019), proiectul Fit-to-NZEB este finanţat prin Programul Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 şi are ca scop creşterea competenţelor şi aptitudinilor profesioniştilor din domeniul construcţiilor prin programe de formare profesională care vor contribui la calitatea lucrărilor de renovare energetică a clădirilor.

Fit-to-NZEB este implementat în România de către: Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) în România - pRO-nZEB (www.pro-nzeb.ro), INCD URBAN-INCERC (www.incd.ro) şi Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice "I.N. Socolescu" din Bucureşti (www.colegiulionsocolescu.ro)

Pentru informaţii suplimentare despre proiectul Fit-to-NZEB urmăriţi pagina web: www.fit-to-nzeb.com şi pagina de Facebook @fit2nzeb.

Acest proiect a primit finanţare din partea Programului Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de grant nr. 754059.

Întreaga responsabilitate pentru conţinutul acestui material revine autorilor. Acesta nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia Uniunii Europene. Nici EASME şi nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare care poate fi făcută din informaţiile conţinute în acest material.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.