Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Skanska a vândut două clădiri de birouri în Bucureşti, cu 97 de milioane de euro

S.B. Ştirile Zilei /

Skanska a vândut două clădiri de birouri în Bucureşti, cu 97 de milioane de euro

Skanska a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, situate în Bucureşti, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria. Aceasta este prima achiziţie a S IMMO AG de la Skanska şi, totodată, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum, potrivit unui comunicat al companiei.

Campus 6.2 şi 6.3 reprezintă faza 2 din complexul de birouri Campus 6,situat în zona de Centru-Vest a Bucureştiului. Cele două clădiri au o suprafaţă închiriabilă de aproape 38.000 de mp şi 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporţie de 99%, de către companii reputabile,precum Microsoft şi Societe Generale European Business Services.

Este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de existenţă pe piaţa locală, iar caracteristicile unice ale proiectului transformă Campus 6 într-o destinaţie care atrage clienţi din variate domenii. Prin complexul Campus 6 a fost creat un spaţiu care îmbină un mediu de lucru sănătos cu zone de relaxare şi care facilitează accesul la o gamă completă de servicii la cele mai înalte standarde puse la dispoziţie de World Class, Easybox, Total Wash, Help Net şi Lagardère.

"Vanzarea celor doua cladirieste una cu totul speciala. Este una dintre cele mai mari tranzactii din Romania, in contextul global in care inca ne aflam, cea mai mare tranzactie pentru Skanska, pe piata locala si prima incheiata cu S IMMO AG, de catre Skanska, la nivel global. Ne concentram mereu in a construi parteneriate longevive, iar in cazul Campus 6.2 si 6.3 am inceput seria acestora impreuna cu Microsoft si Societe Generale European Business Services si continuam acum cu S IMMO AG. Sa avem apoape de noi astfel de companii ca si parteneri de business ne face extrem de mandri si ne da o energie tare buna in a ne mentine ritmul sustenabil de dezvoltare a businessului, in Romania. Multumesc intregii echipe de proiect si colegilor implicati in aceasta tranzactie pentru ca intotdeauna fac "posibilul" din ceea ce cateodata pare foarte greu de realizat", a declarat Aurelia Luca, Vicepreşedinte Executiv al Operaţiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE

Faza a doua a Campus 6, proiectată de Westfourth Architecture, cuprinde două clădiri de birouri clasa A cu 11 etaje.

''Campus 6.2 şi 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din Bucureşti. Suntem convinşi în totalitate că piaţa de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăţi vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE şi vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor'', a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional