Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

Star Stone a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 7,1 milioane de euro

S.B. Ştirile Zilei /

Star Stone a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 7,1 milioane de euro

Star Stone a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 7,1 milioane de euro, în creştere cu peste 30% faţă de 2021, potrivit unui comunicat al companiei remis astăzi redacţiei.

Accesoriile de gard, dalele de pavaj şi bolţarii sunt categoriile cu cele mai mari vânzări în 2022, cu ponderi în încasări de peste 20% fiecare.

Compania estimează că va menţine ritmul de creştere în 2023, când se aşteaptă la o cifră de afaceri mai mare cu 30%. Vânzările în afara României vor creşte direct proporţional, păstrând procentul de 10% din totalul estimat în acest an.

STAR STONE are ca principale pieţe de desfacere România şi Ungaria, unde îşi comercializează produsele premium în reţele de magazine specializate şi de tip DIY. Compania deţine mai multe produse inovative, inclusiv cu patent, precum bolţarii Traverstone Block, care reduc numărul de manopere necesare construcţiei şi diminuează, astfel, cu până la 90% timpii de montaj pentru garduri, împrejmuiri de teren, fronturi stradale, ziduri decorative etc.

"2022 a fost un an excepţional din punctul de vedere al volatilităţii costurilor materiilor prime. Diferite evenimente, precum războiul din Ucraina, costurile energiei şi aprecierea puternică a dolarului, dar şi perspectiva unei crize economice globale, au afectat piaţa de construcţii. Clienţii rezidenţiali s-au găsit în faţa unei analize mai atente atunci când au făcut achiziţii de materiale de construcţii şi au optat într-o măsură mai mare pentru produse de calitate. Alegând materiale de construcţii premium, au înţeles să facă o investiţie pe termen lung şi nu o cheltuială pentru lucrările de amenajare şi de construcţie în propriile locuinţe.

Pentru STAR STONE, tendinţa românilor de a alege materiale de construcţii de calitate s-a văzut, anul trecut, în creşterea cu peste 30% a cifrei de afaceri", spune Cristian Pop, Director General STAR STONE.

Aceste rezultate au stat la baza deciziei STAR STONE de a suplimenta investiţiile în dezvoltare, desfăşurate în ultimii doi ani, cu încă 750.000 de euro, în 2023. Compania are în derulare mai multe proiecte începute în ultimii doi ani, iar investiţiile de anul acesta se concentrează pe dezvoltarea investiţiilor demarate anterior şi susţinerea acestora cu noi spaţii de depozitare şi producţie, automatizări şi platforme betonate.

Anul trecut, STAR STONE a anunţat trei mari proiecte de investiţii: o linie de producţie pe segmentul de piatră decorativă (investiţie în derulare, estimată la 2,5 milioane de euro), o facilitate care a dublat capacitatea de producţie a dalelor de pavaj (investiţie finalizată cu un aport de 1,3 milioane de euro) şi lansarea în piaţă a unei categorii de confecţii metalice pentru panouri de gard, porţi de acces pietonal şi auto, precum şi altor proiecte din acest sector.

Bugetul alocat pentru investiţii majore în 2022 - 2023 depăşeşte 3 milioane de euro. Odată cu aceste investiţii, STAR STONE estimează vânzări în creştere pe categoriile de bolţari (categoria va ajunge la o pondere de 24% din total, faţă de 20%, în 2022) şi de piatră decorativă (ponderea va urca la 14%, de la 12%).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional