Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

Studiu: Preţurile materialelor de construcţii sunt în scădere

S.B. Ştirile Zilei /

Studiu: Preţurile materialelor de construcţii sunt în scădere

Preţurile materialelor de construcţii trec printr-o perioadă de scădere, înregistrând deprecieri între 5% şi până la 40% faţă de valorile din 2022, potrivit unei analize vindem-ieftin.ro.

Potrivit analizei, fierul beton a înregistrat o scădere între 5% şi 10%, pe parcursul acestui an, iar panourile sandwich a înregistrat deprecieri de până la 5% de la începutul anului. Totodată, polistirenul a scăzut cu până la 20% iar cărămida a înregistrat deprecieri de circa 50% în ultimele două luni.

Pe de altă parte, betonul la cifă a crescut cu 10% faţă de anul 2022 iar ţevile şi profilele de hală au înregistrat creşteri între 5% şi 7%.

"Traversăm o perioadă în care piaţa materialelor de construcţii se confruntă cu un declin semnificativ. Din ce în ce mai mulţi clienţi se orientează către proiecte de construcţii în regie proprie, iar nevoia de a găsi soluţii eficiente şi economice devine mai presantă ca niciodată" spun cei de la vindem-ieftin.ro.

"Instabilitatea economică, inflaţia şi războiul din Ucraina sunt factorii care au generat schimbări pe piaţa materialelor de construcţii de la noi. Deşi s-au înregistrat scăderi semnificative de preţ la unele categorii de materiale, cei care au stocuri fizice refuză să reducă din preţul produselor aflate deja pe stoc, chiar dacă producătorii au ajustat preţurile în jos la fabrică. Acest lucru indică o potenţială discrepanţă în strategia de preţ şi poate sugera un marjă de profit mai mare pentru retailer. După o perioadă plină de incertitudini şi preţuri artificiale, piaţa materialelor de construcţii pare să înceapă să se stabilizeze. Clienţii sunt mai informaţi şi prudenţi în luarea deciziilor. Există o scădere notabilă a profiturilor pentru dezvoltatorii imobiliari, care se confruntă cu o piaţă mai rigidă, condiţii de creditare mai stricte şi interesul crescut al oamenilor de a construi în regie proprie. Adaptabilitatea şi flexibilitatea sunt cheile succesului în aceste vremuri" se arată în analiză.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional