Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

STUDIULUI PROPTECH INDEX 2019:Aproximativ 70% dintre ocupanţii clădirilor de birouri din ECE vor să crească nivelul de investiţii în tehnologia imobiliară

F.B. Ştirile Zilei /

Aproximativ 70% dintre ocupanţii clădirilor de birouri din ECE vor să crească nivelul de investiţii în tehnologia imobiliară

Potrivit studiului Proptech Index 2019, realizat de CBRE Research, 70% dintre ocupanţii clădirilor de birouri din Europa Centrală şi de Est (ECE) intenţionează să crească nivelul de investiţii în tehnologia imobiliară în următorii ani, într-o direcţie axată în principal pe latura umană. O nouă generaţie de consumatori şi angajaţi (în special Millennials şi Gen Z) obligă angajatorii şi proprietarii să admită faptul că tehnologia este esenţială la locul de muncă, se arată într-un comunicat trimis Redacţiei noastre.

În plus, 30% dintre companiile analizate de CBRE Research consideră că tehnologia clădirilor inteligente reprezintă un considerent important în alegerea unui spaţiu de birouri. În consecinţă, CBRE Research a întreprins un studiu în regiunea ECE, sub denumirea Proptech Index 2019, pentru a afla răspunsurile la următoarele întrebări: cât de avansate din punct de vedere tehnologic sunt clădirile de birouri şi care sunt nevoile digitale ale chiriaşilor?

Studiul Proptech Index 2019 privind nivelul progresului tehnologic al clădirilor de birouri a fost realizat în şase capitale din cadrul ECE: Varşovia, Bratislava, Praga, Viena, Budapesta şi Bucureşti. A fost analizat un număr de 79 de clădiri de birouri situate în cele mai prestigioase cartiere cu proprietăţi moderne din cadrul acestor oraşe. Din Bucureşti, 16 clădiri au fost selectate pentru acest studiu în cadrul căruia au fost colectate şi analizate date ce stabilesc nivelul tehnologiei implementate în clădiri şi evidenţiază starea actuală şi aşteptările chiriaşilor referitoare la gradul de utilizare a noilor tehnologii, mai menţionează sursa citată.

Situate în top din acest punct de vedere, 81% dintre clădirile de birouri aflate în Bucureşti deţin sisteme de eficientizare a energiei, iar 88% dintre acestea sunt dotate cu senzori de analiză a clădirii precum senzori de lumină naturală care optimizează consumul de iluminat interior, de umiditate şi de monitorizare a nivelului de CO2.

Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction Services, Office, CBRE România: "În Bucureşti dispunem de faţade care pot utiliza diferite nuanţe de culori pentru iluminare, însă clădirile analizate din Viena sunt cele mai avansate din acest punct de vedere, dispunând, în proporţie de 88%, de faţade inteligente cu ajutorul cărora pot fi ajustaţi diferiţi factori, cum ar fi cantitatea de lumină si căldură solară permise la interior".

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional