Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Symmetrica a realizat, în ultimii 5 ani, investiţii totale de peste 33 de milioane de euro

S.B. Ştirile Zilei /

Symmetrica a realizat, în ultimii 5 ani, investiţii totale de peste 33 de milioane de euro

Symmetrica a realizat, în ultimii 5 ani, investiţii totale de peste 33 de milioane de euro, extinzându-şi prezenţa cu noi unităţi de producţie la nivel naţional şi modernizându-le permanent pe cele existente în portofoliu.

Acest lucru a dus, astfel, şi la o dublarea a capacităţii totale de producţie în perioada 2017 - 2023 şi la adăugarea de noi categorii de produse în oferta companiei.

"Prima unitate de producţie Symmetrica a fost inaugurată în 1999, în zona Suceava (Vereşti). Însă, un punct de cotitură în dezvoltarea business-ului companiei a avut loc în 2010, când am inaugurat cea de-a doua unitate de producţie, în judeţul Iaşi. Începând cu 2010, am luat decizia de a realiza investiţii majore, având ca principal scop acoperirea a cât mai mult din suprafaţa ţării, oferirea de produse de calitate şi mai ales la preţuri competitive. Dezvoltarea rapidă a companiei şi atingerea unui număr de 8 fabrici de prefabricate şi o fabrică specializată în prelucrarea de metale, în acest moment, a fost susţinută şi de decizia de a fabrica, intern, propriile linii de producţie pentru o parte dintre unităţile noastre", a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, în ultimii 5 ani, compania a alocat un buget total de peste 33 de milioane de euro pentru investiţii noi. Printre acestea se numără inaugurarea a trei unităţi de producţie - în Arad, Doaga (Vrancea) şi Solca (Suceava) - dar şi retehnologizarea permanentă a celor existente. Mai mult de atât, în 2022 compania a alocat o investiţie semnificativă pentru achiziţia unităţii Somaco Holding din Doaga - Mărăşeşti, cu o investiţie importantă suplimentară celei amintite mai sus, situată în apropierea uneia dintre fabricile deja existente ale companiei. În acest fel, Symmetrica a creat primul hub tehnologic şi de producţie al companiei, pe o suprafaţă totală de 300.000 mp. Pe lângă acesta, în primăvara acestui an compania a extins fabrica din Prejmer, Braşov, rezultând un al doilea hub de producţie.

"Privind retrospectiv, de la înfiinţarea companiei şi până în prezent, investiţiile finalizate Symmetrica au depăşit, în total, 57 de milioane de euro. Mai mult de atât, pentru acest an avem deja programate investiţii importante", a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit afirmaţiilor sale, poziţionarea strategică a celor unităţi de producţie în puncte cheie pe harta României, asigură prezenţa Symmetrica în peste 80% din toate zonele geografice ale ţării.

Investiţiile constante ale companiei au dus, în ultimii 5 ani, la o dublare a capacităţii totale de producţie. Astfel, la nivelul lui 2017, Symmetrica realiza cca. 2,8 milioane de mp/ml de produse, pentru ca în acest moment capacitatea totală de producţie să fie de 6 milioane mp / ml.

"Curajul de a investi constant ne-a asigurat, de asemenea, şi posibilitatea de a adăuga în portofoliul noi categorii de produse, pe lângă prefabricatele mici. Astfel, în ultimii 2 ani am început să producem şi elemente pentru sisteme de canalizare, dar şi stâlpi LEA", a mai afirmat reprezentantul companiei.

Tehnologia de ultimă generaţie cu care Symmetrica a echipat noile unităţi de producţie, dar şi procesul continuu de retehnologizare al unităţilor existente au dus şi la o creştere constantă a nivelului de calitate al produselor şi la posibilitatea de a lansa noi modele de pavele şi dale în culori, forme şi texturi inedite. Astfel, dacă în 2017, produsele premium Symmetrica Select reprezentau doar 5% din vânzările totale, astăzi acestea au ajuns la 10%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional