Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Symmetrica investeşte peste 6 milioane de euro în panouri fotovoltaice

S.B. Ştirile Zilei /

Symmetrica investeşte peste 6 milioane de euro în panouri fotovoltaice

Symmetrica va investi, până la finalul anului în curs, peste 6 milioane de euro în dezvoltarea de parcuri de panouri fotovoltaice în 8 dintre fabricile sale, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

În acest fel, producătorul sucevean mizează pe acoperirea unei părţi importante din consumul de electricitate necesar activităţii din fiecare unitate.

"Sustenabilitatea este unul dintre obiectivele cheie ale Symmetrica, iar investiţia în parcuri de panouri fotovoltaice a venit ca un pas firesc în dezvoltarea noastră. De altfel, suprafeţele achiziţionate pentru construcţia fabricilor noastre au fost din start gândite pentru a acomoda instalarea de unor astfel de sisteme de producţie de energie verde", a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Conform reprezentatului companiei, 8 dintre unităţile de producţie proprii vor dispune, până la finalul lui 2023, de parcuri fotovoltaice proprii. Printre acestea se numără fabricile din Vereşti - atât cea destinată producţiei de pavele, cât şi Symmetrica Tech -, Solca, Doaga, Arad, Bolintin Deal şi Podul Iloaiei. De altfel, fabrica Symmetrica Tech din Vereşti dispune deja de avantajele parcului fotovoltaic, deoarece lucrările au fost finalizate şi sistemul este total funcţional. De asemenea, şi noua unitate ce urmează a fi inaugurată în acest an în apropiere de Constanţa va avea instalat un astfel de sistem.

"Vom încheia acest an cu parcuri fotovoltaice amplasate în 8 dintre fabricile noastre şi estimăm că vom acoperi, astfel, pentru fiecare punct de lucru, cca. 80% din consumul de energie din surse proprii", a mai spus Sebastian Bobu.

Fiecare dintre parcurile fotovoltaice dezvoltate de companie va fi amplasat pe o suprafaţă de cca. 10.000 mp, va avea o putere instalată de 520/h KW şi va fi capabil să producă în jur de 620.000 kWh de energie electrică curată pe an, echivalentul consumului anual a aproximativ 200 de gospodării. Panourile fotovoltaice ce urmează a fi montate sunt mono-cristaline, cu o eficienţă ridicată de 84,8%. În total, toate cele 8 locaţii vor însuma cca. 10.000 de panouri solare montate. Implementarea tehnică a acestor proiecte va fi realizată de către asociaţia de firme ELECTROAXA şi VOLTER, furnizori de soluţii fotovoltaice.

Pe lângă beneficiile financiare şi energetice, fiecare parc fotovoltaic finalizat are şi un impact pozitiv asupra mediului. Acesta va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 270.000 kg pe an, echivalentul a peste 13.000 de copaci plantaţi sau a evitării a aproximativ 30 de tone de deşeuri arse în instalaţii de incinerare. Prin utilizarea energiei electrice produse, Symmetrica va reduce dependenţa de energie electrică generată din sursele tradiţionale, cum ar fi cărbunele sau gazul natural, minimizând astfel impactul asupra mediului şi asupra sănătăţii umane.

"Suntem mândri să fim unul dintre liderii din industria de pavele şi, în acelaşi timp, să avem o abordare responsabilă faţă de mediul înconjurător. Investiţia în aceste parcuri fotovoltaice este un exemplu elocvent al angajamentului nostru de a reduce impactul asupra mediului şi de a contribui la sustenabilitatea planetei noastre", a declarat Sebastian Bobu.

"Mai ales în contextul actual, în care costurile la energie au crescut alarmant, asigurarea independenţei energetice este un pas important. Tocmai din acest motiv, ne-am mişcat agil şi am alocat o sumă importantă, din fonduri proprii şi accesarea de credite bancare, astfel încât să putem realiza economii considerabile. De altfel, estimările noastre arată că vom amortiza investiţia în următorii 4 ani, la preţul actual al energiei", a subliniat Sebastian Bobu.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional