Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

Târgul Naţional Imobiliar TNI devine internaţional

Ştirile Zilei /

Târgul Naţional Imobiliar TNI devine internaţional

Ediţia aniversară TNI 15 ani marchează începutul unui parteneriat internaţional cu National Association of REALTORS (NAR) prin care se doreşte promovarea oportunităţilor de investiţii în afara ţării şi ridicarea standardelor pieţei imobiliare din România la nivel internaţional. Fondată în 1908, Asociaţia NAR deserveşte mai mult de 1.200.000 de profesionişti imobiliari din Statele Unite şi din întreaga lume. NAR este cunoscut sub numele de "Voice for Real Estate", reprezentând membrii săi în chestiuni guvernamentale şi legislative, precum şi pledând în numele proprietarilor de locuinţe şi de afaceri. De peste 100 de ani REALTORII (membrii NAR) au ajutat oamenii să deţină investiţii imobiliare şi au facut ca visul de a deţine o proprietate sa devina o realitate pentru milioane de oameni. NAR oferă instrumentele şi resursele, educaţia, tehnologia şi reţelele pentru a ajuta membrii să performeze eficient. REALTORII au cunoştinţe de neegalat în pieţele locale şi experienţa necesară pentru a ajuta clienţii să ajungă la obiectivele lor imobiliare. În afară SUA, NAR Global a încheiat parteneriate bilaterale cu Asociaţii Imobiliare care au preluat principiile şi procedurile cuprinse în Codul Etic NAR, arată un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Anul acesta, cu prilejul Ediţiei Aniversare TNI 15 ani, NAR Global va participa în premieră cu un stand în care toţi membrii săi vor putea să se prezinte şi să relaţioneze atât între ei, cât şi cu publicul. În cadrul ediţiei din 4-6 octombrie la TNI vor fi prezenţi partenerii NAR din România, Moldova, Bulgaria, Grecia, Serbia, Lituania şi alte ţări.

În ultimii doi ani, piaţa imobiliară a caselor de vacanţă a revenit în interesul românilor, iar tranzacţiile pe acest segment s-au intensificat. În cadrul ediţiei TNI din 4-6 octombrie, vizitatorii vor găsi foarte multe oferte de case şi apartamente de vacanţă în zone turistice, cum ar fi Constanţa, Valea Prahovei, Braşov, Transilvania, conform comunicatului citat.

Andrei Gornea, reprezentantul agenţiei imobiliare Mervani Invest, a declarat: "Motivul principal al creşterii cererii pe acest segment îl constituie preţurile care sunt foarte avantajoase în comparaţie cu piaţa din oraşele mari. Spre exemplu o garsonieră în zona pârtiei de ski din Azuga, situată la etajul 3 din 4 costă 18.000euro, un apartament de 2 camere situat în zona semicentrală din Sinaia are preţul de 29.000euro, în timp ce un teren de 2800mp în Sinaia are preţul de 19euro/mp, având toate utilităţile şi acces asfaltat.Pentru cei care caută o oportunitate de a investi în turism, ieşim pe piaţă cu o ofertă super avantajoasă, ce are o rata de amortizare foarte bună. Este vorba despre un hotel în Sinaia de 30 de camere, restaurant, sală de conferinţe şi alte facilităţi la preţul de 900.000 euro. Faţă de anii precedenţi putem spune că şi segmentul proiectelor imobiliare noi s-a revigorat. Din portofoliul agenţiei Mervani Invest face parte un proiect imobiliar nou în Buşteni, zona Valea Albă, ce are ca termen de finalizare luna aprilie 2020, iar preţurile pornesc de 750euro/mp construit, fiecare apartament având incluse boxa şi locul de parcare.

În cea mai căutată zona din Sinaia, Furnica, aproape de Telegondolă avem un proiect avantgardist de tip mountain lodge, cu termen de finalizare mai anul viitor, iar preţurile încep de la 1.200euro /mp. Pentru zona de jos a Văii Prahovei putem aminti o cabană vânătorească la Valea Doftanei, situată într-o zonă pitorească la preţul de 170.000euro. În portofoliul agenţiei există şi un teren situat la DN1, la preţul de 5euro /mp, pretabil pentru o investiţie industrială".

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.