Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru investiţii de 7,9 milioane de euro

S.B. Ştirile Zilei /

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru investiţii de 7,9 milioane de euro

TeraPlast a depus primul proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu numele "Creşterea competitivităţii TeraPlast SA prin achiziţionarea de utilaje performante şi realizarea de construcţii noi". Acesta este primul proiect din cadrul investiţiilor de peste 20 milioane de euro anunţate de către companie la începutul lunii septembrie, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a proiectului depus este de 7,9 milioane de euro, din care 50% reprezintă ajutorul de stat solicitat.

Proiectul depus de TeraPlast vizează extinderea capacităţii de producţie a liniei de business Instalaţii, mai exact a portofoliului de ţevi şi fittinguri. Implementarea proiectului va fi finalizată în aprilie 2022, iar în urma acestuia vor fi create 45 de locuri de muncă.

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiţii la Wetterbest, TeraPlast şi TeraGlass. Valoarea totală a investiţiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, 6,3 milioane de euro ajutor de stat.

"Suntem un grup în continuă dezvoltare, cu spirit antreprenorial, al cărui istorie de dezvoltare a adus valoare adăugată de fiecare dată. Ne continuăm dezvoltarea, iar proiectul de faţă este primul dintre proiectele de investiţii în urma cărora ne aducem contribuţia la reducerea dependenţei României de importuri. Vom folosi aceeaşi tehnologie şi aceleaşi materii prime ca şi concurenţii noştri din Europa de Vest, deci vom oferi produse la aceleaşi standarde de calitate. Ajutoarele de stat sunt cel mai bun instrument prin care statul îşi poate arăta susţinerea pentru producătorii din România" a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Proiecte - Case Mexi

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional