Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro

A.F. Ştirile Zilei /

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro

UniCredit Bank România a finalizat cu succes o tranzacţie de finanţare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producţie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pachetul de finanţare susţine dezvoltarea, construcţia şi exploatarea centralei fotovoltaice Şărmăşag de 51,4 MW DC, situată în judeţul Sălaj.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operaţional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW. Proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producator de bere din ţară - un cPPA
unic de acest fel în România. Lucrările de construcţie ale proiectului sunt în derulare, lucrările la staţie fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

UniCredit Bank a fost asistată de CMS România, în calitate de consilier juridic de drept englez şi român. Echipa CMS a fost condusă de Ana Radnev, alături de Andreea Turcu (Senior Associate) şi Bianca Radu (Avocat). AFRY Italy S.R.L. a fost consultant tehnic în proiect. Compania Enery a fost asistată în această tranzacţie de Clifford Badea Chance România, în calitate de consilier juridic. Echipa Clifford Chance Badea condusă de Nadia Badea (Partener) a fost coordonată pe aspectele de finanţare a proiectelor de Andreea Sisman (Consilier) susţinută de Mădălina Mailat (Asociat Senior) şi Martha Busuiocescu (Avocat stagiar).

Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank a spus: "Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menţinut un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie durabilă pe pieţele în care îşi desfăşoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacţie structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanţare de referinţă pentru sectorul energiei verzi din România şi o tranzacţie de finanţare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit."

Daniel Sava, Director Finance & Advisory UniCredit a adăugat: "Suntem entuziasmaţi să oferim soluţii pentru finanţarea transformării sistemului energetic românesc, aducând expertiza din băncile noastre la nivel local, în beneficiul clienţilor noştri, precum Enery. Similar altor pieţe în care Grupul este prezent, şi în România deciziile şi acţiunile noastre ţin cont de obiectivele ESG, care au devenit parte a modelului nostru de afaceri. Ne angajăm să creştem ponderea creditării ecologice în portofoliul nostru de finanţare".

Cong Ta, Vicepreşedinte M&A şi Business Development Enery a subiniat: "Închiderea financiară a proiectului PV de 51,4 MW, Şărmăşag, marchează o nouă piatră de hotar în dezvoltarea Enery în România. Odată finalizat proiectul aproape că va dubla capacitatea noastră fotovoltaică existentă în ţară. Proiectul urmează strategia noastră de a vinde energie electrică verde accesibilă şi pe termen lung clienţilor noştri. Suntem recunoscători partenerului nostru de finanţare Unicredit Bank România pentru sprijinul puternic şi încrederea acordată în proiect. Îi felicităm pentru această etapă importantă şi aşteptăm cu nerăbdare să ne continuăm cooperarea şi să obţinem şi mai multe succese împreună!"

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional