Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2023

UniCredit Bank anunţă lansarea programului "Noua Casă 2023"

S.B. Ştirile Zilei /

UniCredit Bank anunţă lansarea programului "Noua Casă 2023"

UniCredit Bank propune clienţilor o nouă campanie pentru creditele ipotecare/imobiliare, cu dobândă fixă

de la 6,9%/an în primii 5 ani, DAE de la 8,15%, şi un premiu în valoare netă de 2.000 de lei, disponibil atât pentru achiziţia unei noi locuinţe cât şi pentru refinanţare, şi anunţă totodată participarea în programul "Noua Casă 2023".

Ana Popescu, Director Produse şi Servicii Retail în cadrul UniCredit Bank România: "Dorim să le oferim clienţilor noştri alternative de finanţare relevante prin produse care să îi ajute să îşi îndeplinească obiectivele importante, aşa cum este achiziţia unei locuinţe, şi care să asigure totodată un nivel de confort în contextul economic actual. Propunem acum o nouă ofertă de dobândă fixă în primii 5 ani de la 6,9%/an
, adresată clienţilor care îşi doresc predictibilitatea sumelor de plată lunare, fie că decid să achiziţioneze o locuinţă în această perioadă, fie să refinanţeze un credit ipotecar în desfăşurare. La dobânda fixă competitivă în topul ofertelor de acest tip din piaţă, adăugam şi un cadou de 2000 lei pentru a susţine cheltuielile intervenite în proces, cum ar fi cheltuielile notariale, şi un cadou egal cu 50% din prima de asigurare imobil intermediată de bancă, achitată integral de către solicitantul creditului. În acelaşi timp, prin participarea la programul Noua Casă 2023 oferim clienţilor noştri posibilitatea de a beneficia de un avans redus în condiţiile de eligibilitate propuse de acest program".

Oferta pentru credite ipotecare/imobiliare se adresează clienţilor persoane fizice care achiziţionează locuinţe sau care refinanţează un împrumut cu această destinaţie. Aceştia beneficiază de reducerea dobânzii dacă încasează veniturile în cont deschis la UniCredit Bank şi au o asigurare de viaţă validă, respectiv au dobânda redusă fixă de 6,9% în primii 5 ani şi dobânda redusă variabilă IRCC + marjă fixă 2,1%/an din al şaselea an, DAE redusă de 7,81%/an
. Pentru creditele ce îndeplinesc condiţiile campaniei şi sunt trase până la 31.05.2023
, beneficiază în plus de un cadou în valoare netă de 2.000 de lei pentru acoperirea costurilor conexe împrumutului la care se adaugă o sumă reprezentând 50% din contravaloarea primei de asigurare anuale pentru primul an, aferentă poliţei facultative de locuinţă My Home achitată de solicitant. Valoarea creditului poate fi între un minim de 8.000 euro (echivalent în lei) şi un maxim ce reprezintă echivalentul în lei a 350.000 euro, avansul minim de 15%, iar perioada de creditare poate fi între 5 şi 30 de ani.

Regulamentul oficial al campaniei "Creditul Ipotecar/imobiliar vine cu un cadou de casă nouă", precum şi detalii despre creditul ipotecar/imobiliar, inclusiv toate costurile şi modul de calcul, sunt disponibile pe www.unicredit.ro/CreditCasa.

Totodată, UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor Publice un nou plafon de garantare a creditelor acordate prin programul "Noua Casă 2023". Participarea în program permite UniCredit Bank să ofere persoanelor fizice noi finanţări în lei în condiţiile programului guvernamental. Avansul minim este de 5% pentru locuinţe cu preţ de achiziţie de până la 70.000 euro, echivalent lei, şi de minim 15% pentru locuinţe noi (recepţionate sau consolidate de cel mult 5 ani) cu preţ de achiziţie între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei. Perioada creditului poate fi între 3 şi 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condiţiile programului este variabilă, formată din IRCC+marjă fixă 2%
.

Mai multe informaţii despre creditul Noua Casă sunt disponibile la adresa: https://www.unicredit.ro/ro/persoane-fizice/Credite/credite-ipoteca.html#nouacasa

Spre exemplu, pentru un credit ipotecar/imobiliar în valoare de 300.000 lei pe 25 ani şi 300 de rate: în ipoteza aplicării dobânzii reduse pe toată durata creditului, urmare a îndeplinirii condiţiilor de rulaj lunar şi de asigurare de viaţă, cu dobânda redusă fixă în primii 5 ani de 6,90%/an şi dobânda variabilă redusă, din anul 6 de 7,81%/an formată din IRCC (5,71% la data de 01.01.2023 modificabilă trimestrial) + 2,1% marja fixă, comision de analiză 900 lei, taxa înscriere garanţii mobiliare în RNPM 87,60 lei, cost evaluare imobil-aproximativ 450 lei (bazat pe informaţiile băncii din piaţă), comision administrare cont curent în lei de 10 lei/lună, asigurare de viaţă intermediată de bancă - 0,0259%/lună/sold credit (solicitant sănătos), DAE este 8,15%/an, rata lunară este 2.188,94 lei în primii 5 ani şi 2.333,15 lei din anul 6, valoare totală platibilă - 686.201,42 lei. În cazul neîndeplinirii condiţiilor şi aplicării pe toată durata creditului a dobânzii standard de 7,5%/an, fixă în primii 5 ani, şi de 8,01%/ an, variabilă din anul 6 formată din IRCC (5,71% la data de 01.01.2023) + 2,3% marja fixă, DAE este 8,57%/an, rata lunară este 2.304,67 lei în primii 5 ani şi 2.384,85 lei din anul 6, valoare totală platibilă - 705.572,48 lei, valabil din 01.03.2023.

Spre exemplu, pentru un credit Noua Casă în valoare de 230.000 lei, pe 25 ani, 300 de rate, cu dobândă variabilă de 7,71% /an, formată din IRCC + marjă fixă 2%, comision analiză de 0 lei, taxa înscriere garanţii mobiliare în RNPM de 87,6 lei, cost evaluare imobil - aproximativ 450 lei (bazat pe informaţiile băncii din piaţă), comision administrare cont curent în lei de 10 lei/lună, asigurare de viaţă intermediată de bancă - 0,0259%/lună/sold credit (solicitant sănătos), comision de gestiune datorat pentru garanţia emisă de FNGCIMM de 0,0151% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 8,70% , iar rata lunară este de 1.835,52 lei, suma totală de plată la sfarşitul perioadei de creditare este de 541.369,16 lei.

Este necesară ipoteca asupra locuinţei achiziţionate, cu asigurarea acesteia pe toată durată. Asigurarea de viaţă este obligatorie pentru creditul Noua Casă şi opţională pentru cel ipotecar/imobiliar, însă necesară pentru îndeplinirea uneiea dintre condiţiile de aplicare a dobânzii reduse. Dacă asigurarea de viaţă nu va fi intermediată de bancă, costul nu va fi inclus în DAE, nefiind cunoscut băncii.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional