Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

UNSAR: Peste 100 milioane lei, despăgubiri plătite anul trecut de către companiile de asigurări în baza poliţelor facultative de locuinţe

S.B. Ştirile Zilei /

UNSAR: Peste 100 milioane lei, despăgubiri plătite anul trecut de către companiile de asigurări în baza poliţelor facultative de locuinţe

Anul trecut, proprietarii locuinţelor protejate printr-o asigurare facultativă au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurări de peste 100 milioane lei, potrivit unui comunicat UNSAR.

Totodată, despăgubirile plătite doar în baza acestor poliţe au fost cu peste 29% mai mari faţă de anul 2021, conform datelor prezentate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În 2022, peste 1.6 milioane de locuinţe au beneficiat de protecţia oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe faţă de 2021. Acest fapt ne arată că, practic, românii devin din ce în ce mai conştienţi de faptul că au nevoie de sprijinul unei poliţe de asigurare care să îi ajute să îşi revină mai rapid şi mai uşor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc.

"Aceste cifre, deşi încă timide, ne arată că românii au devenit mai preocupaţi de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuinţă care să răspundă nevoilor lor. Indiferent de impactul pe care îl poate avea producerea unui risc asupra locuinţei sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferenţa în aceste situaţii nedorite", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Chiar dacă vorbim despre producerea unui dezastru natural, cum ar fi: cutremur, inundaţie sau alunecare de teren, sau despre orice alte riscuri care pot avea un impact major asupra bunăstării unei familii, important este ca acea locuinţă să fie asigurată la întreaga ei valoare, incluzând şi bunurile deţinute. Pentru a avea o astfel de acoperire, este important să beneficiem de consultanţa pe care o oferă distribuitorii de asigurări şi să fim mai informaţi cu privire la soluţiile pe care le avem la dispoziţie.

Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus faţă de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional