Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

UTI Grup a implementat la Magistrala 5 de metrou sisteme în valoare de 59 milioane euro

G.U. Ştirile Zilei /

UTI Grup a implementat la Magistrala 5 de metrou sisteme în valoare de 59 milioane euro

UTI Grup a finalizat lucrările la Magistrala 5 de metrou unde a instalat o infrastructură de echipamente şi de tehnologie de ultimă generaţie în valoare de 59 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

UTI Grup a participat la realizarea acestui proiect în asociere cu Astaldi, FCC Construccion şi Activ Group Management. Responsabilităţile UTI Grup au fost de realizare a sistemelor şi instalaţiilor electroenergetice de medie şi joasă tensiune: instalaţii electrice de tracţiune (curent continuu), instalaţii de ventilaţie (introducere de aer proaspăt şi desfumare), instalaţii de stingere a incendiului, instalaţii sanitare, instalaţii de automatizare, SCADA şi telemecanică energetică, precum şi a instalaţiilor de curenţi slabi (detecţia incendiului, control al accesului, informare dinamică a călătorilor, televiziune cu circuit închis, ceasoficare, radiocomunicaţii şi telefonie) care asigură funcţionarea staţiilor şi a spaţiilor tehnice, precum şi a infrastructurii subterane de pe această magistrală.

Potrivit comunicatului, fiecare dintre cele 10 staţii de pe tronsonul Râul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 are 3 niveluri, iar la fiecare nivel există numeroase spaţii tehnice. Pentru a asigura buna funcţionare a reţelei şi siguranţa călătorilor, UTI a instalat o infrastructură impresionantă de echipamente şi de tehnologie de ultimă generaţie:

peste 20 km de fibră optică atât pe tunel, cât şi în cele 10 staţii

410 camere video digitale, 122 de monitoare video instalate pe peroane şi 1 dispecerat de securitate

80 de panouri de informare dinamică care afişează informaţii despre circulaţia trenurilor de metrou

1.920 de difuzoare care asigură transmiterea informaţiilor de interes pentru călători prin mesaje vocale

40 de sisteme de borne SOS, amplasate la nivelul peronului, care asigură iniţierea rapidă de apeluri de urgenţă către Dispeceratul central de securitate

20 de sisteme de informare de tip infochioşc

10 automate de vânzare şi de personalizare a cardurilor de transport contactless, dotate cu case fiscale de marcat

Peste 1.300 km de cablu, 90 km de ţeavă şi 600 de hidranţi destinaţi instalaţiei de stingere a incendiului

1.600 de panouri electrice şi 39 de transformatoare electrice integrate într-un sistem complex de automatizare a instalaţiilor electrice (SCADA)

23.000 de corpuri de iluminat

40 de ventilatoare de mare putere

15.000 mp de panouri pentru a asigura izolaţia fonică

Contractul pentru lucrările aferente acestei etape de dezvoltare a Magistralei 5 a fost semnat în iulie 2015. Valoarea totală a contractului este de 180 milioane Euro, UTI implementând sisteme în valoare de 59 milioane Euro. Compania a alocat o echipă dedicată de aproximativ 300 de specialişti din totalul de 1.200 implicaţi în implementarea proiectului.

Călătoria cu metroul pe segmentul Râul Doamnei - Eroilor va avea o durată minimă de deplasare de aproximativ 12 minute, iar un tren poate transporta 50.000 de călători/oră/sens.

Proiectul de realizare a instalaţiilor pentru Magistrala 5 este unul de referinţă pentru UTI Grup nu doar din perspectiva complexităţii lucrărilor, ci mai ales prin faptul că va contribui la îmbunătăţirea semnificativă a serviciului de transport metropolitan şi la fluidizarea traficului în zona de vest a Bucureştiului, legând unul dintre cele mai mari cartiere bucureştene, Drumul Taberei, de centrul oraşului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional