Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

VEGACOMP CONSULTING:Ţara noastră are 1,2 milioane de locuri de parcare pentru 7 milioane de autovehicule

A.P. Ştirile Zilei /

Ţara noastră are 1,2 milioane de locuri de parcare pentru 7 milioane de autovehicule

Vegacomp Consulting a realizat prima analiză a parcărilor publice din România, iar raportul naţional este de aproximativ 1,2 milioane de locuri publice de parcare, pentru cele 7 milioane de autovehicule înmatriculate în România, la finele anului trecut, arată analiza acestora.

Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting, a spus: "Primele trei zone şi oraşe, ca număr al locurilor publice de parcare, sunt Sectorul 2, Sectorul 3 şi Iasi, în timp ce primele oraşe, ca venituri obţinute din parcări sunt, după liderul Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu. Mai mult, clasamentul oraşelor cele mai eficiente în monetizarea parcărilor este condus, suprinzător, de Odoreheiu Secuiesc, cu 1.591 lei/ loc de parcare/ an, urmat de Timişoara, cu 689 lei şi Cluj, cu 613 lei. Ca mod de încasare a veniturilor, putem spune că domină plăţile cash, dar este vizibilă tendinţa de creştere în direcţia plăţilor electronice, cu 49 de oraşe în care parcarea se poate plăti printr-o aplicaţie mobilă, în comparaţie cu cele 19 oraşe din ţară cu parcometre instalate".

Metodologia acestui raport constat în colectarea datelor de la primării, dar şi verificarea acestor informaţii cu alte surse terţe: media si furnizori.

Reprezentanţii Vegacomp Consulting au trimis adrese la 324 de primării din România, dintre care au raspuns solicitării un număr de doar 248 de oraşe, nu direct, ci deseori în două sau chiar trei runde de revenire a solicitărilor.

Pentru Bucureşti, au fost incluse şapte primării, în raport. Documentul prezent include informaţiile prelevate de la primării şi din celelalte surse relevante, în perioada 9 aprilie - 15 septembrie 2020.

Potrivit raportului, tariful anual pentru parcările de reşedinţă variază între 30 şi 100 lei în localităţile mici, respectiv între 70 şi 150 lei în oraşele mari. Pentru abonamente, preţurile de închiriere variază între 15 lei/lună şi 1.000 lei/lună. Tariful orar de ocupare pentru parcările publice cu plată variază între 1 şi 5 lei, cu excepţia Bucureştiului şi Clujului, unde limita maximă ajunge la 10 lei.

Numărul total al locurilor de parcare de pe stradă (on-street) este de 403.148, dintre care care: 128.735 sunt cu plată,252.742 sunt fără plată, 13.728 sunt pentru persoane cu dizabilităţi, 124 sunt pentru maşini electrice. Numărul total al locurilor de parcare din afara străzii (off-stret) este de 155.052, iar cel al locurilor de parcare inteligente este de 9.742, detaliază analiza.

De asemenea, doar 16 oraşe au hărţi publice ale parcărilor, în timp ce în 49 de oraşe se poate plăti parcarea prin aplicaţie, în 47 de oraşe se poate plăti parcarea prin SMS, în 53 de oraşe se poate plăti parcarea la DGITL, deşi ar trebui să fie posibil în toate oraşele, în 11 oraşe se poate plăti taxa de parcare prin ghiseul.ro, în 9 oraşe se poate plăti taxa de parcare doar numerar, la persoana angajată să gestioneze parcarea, iar în 19 oraşe din ţară există parcometre la care se poate plăti utilizarea parcării.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Proiecte - Case Mexi

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Compania de case Mexi realizează construcţii pe structură metalică, indiferent de scopul utilizării: case, hale, spaţii de birouri etc.

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional