Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

Viales a obţinut despăgubiri de aproximativ 3,5 milioane de euro

C.B. Ştirile Zilei /

Mihnea Galgoţiu-Săraru

Mihnea Galgoţiu-Săraru

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei globale Deloitte Legal, a reprezentat cu succes un consorţiu de societăţi din domeniul construcţiilor, Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, într-o procedură de arbitraj comercial internaţional legată de executarea unor lucrări de infrastructură rutieră de interes naţional în baza unui contract de tip FIDIC, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, disputa a vizat decizia autorităţii contractante de reziliere a contractului încheiat cu consorţiul de societăţi din care face parte Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, executarea obligaţiilor contractuale de către ambele părţi, precum şi prejudiciile cauzate ca urmare a neexecutării obligaţiilor contractuale de către autoritatea contractantă.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a obligat autoritatea contractantă la plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro şi a respins integral solicitările acesteia din urmă, în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro. Sentinţa favorabilă consorţiului reprezentat de Reff & Asociaţii este definitivă şi executorie, însă împotriva acesteia poate fi formulată o acţiune în anulare la Curtea de Apel Bucureşti.

Mihnea Galgoţiu-Săraru, Senior Managing Associate la Reff & Asociaţii şi coordonatorul diviziei de litigii comerciale, a declarat: "Ne bucurăm că am putut reprezenta clientul nostru în acest proiect complex, precum şi că soluţia a răsplătit încrederea acestuia de a iniţia şi parcurge procedurile de soluţionare a disputei în faţa Curţii de Arbitraj de la Bucureşti (CCIR). A fost un efort pentru care trebuie felicitată întreaga echipă de proiect, din care au făcut parte Raluca Rusu-Oană, Senior Associate, şi Lorena Slevoacă, Senior Associate".

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional