Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

Vimetco Extrusion a obţinut certificatea ASI Performance Standard V2

F.D. Ştirile Zilei /

Vimetco Extrusion a obţinut certificatea ASI Performance Standard V2

Vimetco Extrusion a obţinut Certificarea ASI Performance Standard V2 (2017) pentru fabricarea de profile extrudate din aluminiu la unitatea sa de la Slatina, România, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, fabrica este echipată cu trei linii deextruziune, cu capacitate de 35.000 de tone pe an. Aluminium Stewardship Initiative (ASI) a anunţat că Vimetco Extrusion a fost certificată conform standardului de performanţă ASI. Compania produce profile extrudate din aluminiu pentru sectorul construcţiilor, solar, auto şi transport, precum şi aplicaţii industriale.

Programul de certificare ASI a fost dezvoltat printr-un proces extins de consultare cu mai multe părţi interesate şi este singura iniţiativă complexă de standardizare voluntară de sustenabilitate pentru întregul lanţ valoric al producţiei de aluminiu. Standardul de performanţă ASI (V2) defineşte principiile şi criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă, cu scopul de a aborda problemele de sustenabilitate pe întregul lanţ valoric al aluminiului. Acesta stabileşte 59 de criterii în cadrul celor trei piloni de durabilitate: Mediu, Social şi Guvernanţă, care abordează probleme cheie precum biodiversitatea, drepturile muncii, drepturile popoarelor indigene şi emisiile de gaze cu efect de seră, arată sursa citată.

Fiona Solomon, Chief Executive Officer la ASI, a declarat: "Felicităm Vimetco Extrusion pentru obţinerea certificării standard de performanţă la unitatea sa din Slatina, România. Producţia companiei , de profile extrudate , se adresează unor sectoare precum transportul şi construcţiile. Aceste industrii profită de uşurinţa, rezistenţa şi atributele conductoare ale aluminiului. Certificarea ASI evidenţiază, în continuare, devotamentul companiei faţă de sustenabilitate."

Auditul independent al operaţiunii Vimetco Extrusion a fost efectuat de TÜV Rheinland Cert GmbH. Auditul a avut loc înainte de 31 mai 2023, permiţând astfel o certificare Performance Standard V2.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional