Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

ADR Nord Vest: Toate axele au fost închise

F.A. Finanţare /

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  În Regiunea Nord Vest contractarea proiectelor pe Programul Operaţional Regional se apropie de sfârşit, urmând ca activitatea ADR să fie focalizată pe implementarea contractelor în perioada următoare.

  În această regiune nu se mai pot depune proiecte pentru nici un domeniu major de intervenţie. Proiectele depuse pentru toate domeniile au solicitat 972,64 milioane euro, faţă de alocarea regională de 488,63 milioane euro.

  Suma totală plătită pe proiectele contractate în Regiunea Nord-Vest era de 135,14 milioane euro, la începutul lunii august. Această sumă reprezintă totalul prefinanţărilor şi rambursărilor virate în conturile proiectelor şi este egală cu 27,65% din alocarea regională prin POR, în perioada 2007-2013.

  În ceea ce priveşte rambursările, nu există probleme notabile, susţin specialiştii ADR Nord Vest. Pentru unele proiecte au fost aplicate corecţii financiare, pe baza Ordonanţei nr. 66 din 2011, corecţii venite mai ales în urma aplicărilor defectuoase a procedurilor de achiziţie publică.

  Beneficiarii proiectelor finanţate au dificultăţi în ceea ce priveşte achiziţiile publice şi relativ la capacitatea lor financiară de implementare a proiectelor. Acest gen de dificultăţi se întâmpină, din păcate, de către beneficiarii de pe mai multe domenii de intervenţie finanţate prin Programul Operaţional Regional.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective