Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

ARCON: Sisteme inovatoare de termo-hidroizolare a faţadelor

Materiale /

ARCON: Sisteme inovatoare de termo-hidroizolare a faţadelor
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Specialiştii companiei Arcon propun utilizatorilor noul sistem de termo-hidroizolare Arco, ale cărui avantaje constau în: asigurarea unei garanţii certificate pe plan european pentru membranele specifice (a căror calitate este recunoscută inclusiv pe plan internaţional); utilizarea unei singure membrane cu funcţiune dublă (de lipire şi bariera de vapori, fapt ce determină reducerea costurilor de aplicare şi a timpului necesar manoperei); furnizarea de panouri performante din polistiren expandat ignifugat (garantate de Arcon - în calitate de producător - prin intermediul certificatului de conformitate CE); diminuarea cu mai mult de 40% a cheltuielilor cu termoizolarea (întrucât sistemul de termo-hidroizolaţie include polistiren expandat pentru trafic mediu în locul celui extrudat); facilitarea montajului (fixarea sistemului prin metoda caşerării/lipirii polistirenului pe un singur strat de membrană conferă inclusiv caracteristici deosebite de rezistenţă la sucţiune); evitarea prinderilor mecanice (cu organe de asamblare), care duc la străpungerea terasei şi la infiltrări accidentale; eliminarea cerinţei de încărcare suplimentară a structurii cu câteva sute de tone de şapă armată (obligatorie în cazul folosirii altor sisteme) etc. Uşurinţa în aplicare şi viteza de lucru au ca rezultat reducerea drastică a timpului de realizare a termo-hidroizolaţiei de la câteva săptămâni în cazul metodei clasice (cu şapă) la doar câteva zile în cazul sistemului Arco.

  O altă gamă de produse este cea a termosistemelor pentru faţade ARCO. Sistemul termoizolant şi polistirenul expandat sunt ignifugate şi deţin certificare care atestă rezistenţa la foc. Polistirenul expandat ignifugat pentru faţade Arco (montat prin îmbinare de tip feder-nut) se livrează şi separat, fiind recomandat atât în cazul construcţiilor noi, cât mai ales la reabilitarea termică a imobilelor existente. Modalitatea unică de îmbinare a plăcilor alăturate permite eliminarea punţilor termice şi conferă planeitate faţadei, pentru o finisare ulterioară optimă. De asemenea, cantitatea necesară de piese de fixare (tip diblu) pentru un metru pătrat de faţadă izolată se diminuează semnificativ, nefiind necesară prinderea suplimentară cu dibluri a polistirenului Arco pe suprafeţele clădirilor cu peste patru etaje. Îmbinarea nut-feder garantează stabilitatea termosistemului rezultat, prevenind riscul de apariţie ulterioară a fisurilor în zona rosturilor şi conferind durabilitate în exploatare. Modelul special de instalare dezvoltat de Arcon permite şi reglajul în anumite limite al plăcilor în zona de îmbinare. Cu ocazia lansării recente pe piaţă, panourile din polistiren expandat ignifugat nut-feder Arco beneficiază de un preţ promoţional, similar celui al produselor standard (cu muchii drepte). Societatea Arcon asigură şi servicii specifice, cum ar fi asistenţă tehnică în perioada derulării lucrărilor şi instruirea personalului firmelor terţe, implicate în montaj.

  Informaţii suplimentare la www.arcon.com.ro

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional