Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

Cheltuieli reduse pentru o termoizolare durabilă şi eficientă

Materiale /

Cheltuieli reduse pentru o termoizolare durabilă şi eficientă
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Încălzirea locuinţei iarna este de multe ori mai costisitoare decât ar trebui. Acelaşi lucru se întâmplă şi vara, când costul energiei electrice creşte dacă aparatul de aer condiţionat funcţionează prea mult timp.

  Motivul pentru care plăteşti mai mult este reprezentat, de multe ori, de pierderile de căldură. Acest lucru se întâmplă când locuinţele nu sunt bine izolate şi sunt necesare resurse suplimentare pentru a menţine constantă temperatura la care ne simţim confortabil.

  Cu siguranţă, fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să simtă în timpul iernii că anumiţi pereţi sunt mai reci, că în zona ferestrelor sau a uşilor aerul este, la rândul său, la o temperatură mai scăzută şi chiar să aibă acea senzaţie de curent în cameră. Acestea sunt semne clare că este necesară luarea unor măsuri pentru a stopa pierderea căldurii.

  Indiferent de nevoi, preţul este mereu un factor demn de luat în considerare

  Un aspect important urmărit de la începutul dezvoltării programului este preţul. Alegând termosistemul potrivit, cheltuielile cu încălzirea scad cu până la 20%. Diferenţa în ceea ce priveşte calitatea termosistemelor este dată de o gamă largă de culori şi protecţia îndelungată a suprafeţei, integrată în produsele de finisaj.

  Termosistemul include toate materialele necesare realizării unui sistem de izolaţie exterioară: materiale pentru lipire, plăci termoizolante, materiale pentru fixare, şpăcluire, armare, amorsare şi finisare. Dacă unul din aceste elemente nu este ales corect, întreaga lucrare poate fi compromisă. Pentru ca izolaţia să îşi îndeplinească rolul principal, eficienţa energetică, dar fără a ignora aspectul estetic, realizarea mixului de produse necesită cunoştinţe de specialitate. Cea mai simplă şi sigură soluţie este adoptarea unei variante "la cheie" din programul structurat de termosisteme.

  Polistirenul, piesa "cheie" a oricărui termosistem

  Polistirenul expandat este folosit la izolarea faţadelor, a spaţiilor fără încărcare sau a spaţiilor libere cum ar fi terasele, dar şi în interiorul clădirilor, fiind permeabil la vaporii de apă. Pentru o izolare optimă, AdePlast pune la dispoziţie polistirenul expandat EPS 100 şi EPS 80 (n.r. ignifugate) care asigură raportul optim dintre izolarea termică, izolarea fonică, economie şi eficienţa termosistemului. Pentru o singuranţă sporită, o soluţie este polistirenul grafitat, confecţionat din materie primă ignifugată.

  Polistirenul extrudat (XPS) este mai dens, are o rezistenţă mecanică ridicată şi susţine mai bine greutatea. Este recomandat pentru izolarea pardoselilor, teraselor, fundaţiilor. Un alt aspect important este preţul. Prin alegerea termosistemului potrivit, cheltuielile cu termoizolarea clădirii scad, protecţia suprafeţei fiind garantată de tehnologia Porus X.

  Noi perspective pentru piaţa de profil, în 2020

  "Preluarea de către Sika în mod normal va deschide noi perspective, vorbim la nivel teoretic, pentru că Legea Concurenţei ne împiedică să anticipăm o aprobare a autorizării. Alegerea grupului Sika a fost făcută ca dorinţă expresă a domnului Bărbuţ (n.r. fondatorul Adeplast) tocmai datorită reputaţiei pe care o are Sika în industrie", ne-a declarat CEO-ul AdePlast, Daniel Stăncescu.

  La data anunţului tranzacţiei, Ivo Schädler, Manager Regional Sika EMEA, a spus că Adeplast va consolida semnificativ prezenţa pe o piaţă aflată în plină expansiune: "Îmbunătăţirea accesului la canalul de distribuţie va oferi oportunităţi interesante de cross-selling, va creşte penetrarea noastră pe piaţă şi va permite dezvoltarea continuă a ambelor societăţi".

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional