Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

San Francisco, primul oraş major din SUA care impune panouri solare pe clădiri

Materiale /

San Francisco, primul oraş major din SUA care impune panouri solare pe clădiri
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Municipalitatea din San Francisco a adoptat, luna trecută, un act normativ care dispune montarea de panouri solare pe noile clădiri rezidenţiale şi comerciale ce au mai puţin de zece etaje, anunţă revista American City and County.

  Sursa citată precizează că, în baza documentului adoptat în 2 mai, San Francisco a devenit primul oraş american major care impune amplasarea de panouri solare pe clădiri.

  Scott Wiener, membru al consiliului municipalităţii, a declarat: "Prin creşterea utilizării de energie solară, San Francisco este, din nou, lider în SUA în lupta împotriva schimbărilor climatice şi care îşi reduce dependenţa de combustibilii fosili".

  Alte oraşe mici din California, precum Sebastopol şi Lancaster, au astfel de legi. Conform normelor din California, noile clădiri cu sau mai mici de zece etaje trebuie să aibă acoperişurile pregătite pentru dispozitive solare în proporţie de cel puţin 15%, potrivit Forbes. Noile norme din San Francisco vor intra în vigoare în ianuarie 2017.

  "Activarea spaţiului de pe acoperiş insuficient utilizat este o modalitate inteligentă şi eficientă de promovare a utilizării energiei solare şi de îmbunătăţire a mediului nostru", a spus Wiener, adăugând: "Trebuie să continuăm să aplicăm politici agresive privind energia din surse regenerabile ca să asigurăm un viitor durabil oraşului nostru şi regiunii noastre".

  Conform Fortune, noua măsură este încă un pas în planul oraşului de a genera 100% din electricitatea pe care o utilizează din surse curate, până în 2030.

  Însă, oraşul este renumit prin faptul că reprezintă o regiune în care se dezvoltă greu noi clădiri, existând chiar o criză imobiliară pentru populaţia aflată în creştere rapidă.

  Actul subliniază: "Este necesar să le solicităm deţinătorilor de locuinţe să ia măsuri pentru reducerea consumului de energie prin operaţiuni ineficiente şi să producă energie regenerabilă, electricitate cu emisii reduse de carbon sau să captureze căldura solară în vederea reducerii poluării, pentru îmbunătăţirea capacităţii de adaptare la schimbările climatice şi reducerea efectelor încălzirii globale".

  Cele mai verzi clădiri noi din SUA

  Institutul American al Architecţilor a anunţat, către finele lunii aprilie, care este topul celor mai verzi proiecte din 2016, din SUA, potrivit Tech Insider.

  1. Centrul pentru peisaje durabile din Pittsburgh (prima şi singura clădire care îndeplineşte patru din cele mai verzi certificări: Living Building Challenge, LEED Platinum, WELL Building Platinum, and Four-Stars Sustainable SITES)

  2. Muzeul Exploratorium din San Francisco

  3. Magazinul alimentar H-E-B Mueller din Austin, Texas

  4. Institutul Jacobs pentru Inovaţie în Design din campusul UC Berkeley

  5. Apartamentele Rene Cazenave din San Francisco

  6. Pavilionul Josey aparţinând Fundaţiei Dixon Water din Decatur, Texas

  7. Institutul J. Craig Venter din San Diego

  8. Universitatea de Arte Vizuale din Wyoming

  9. Librăria Publică West Berkeley din California.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional