Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Camping de 700.000 euro, la poalele Vulcanilor Noroioşi

Investiţii /

Camping de 700.000 euro, la poalele Vulcanilor Noroioşi

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi, în inima Ţinutului Buzăului, al doilea Geoparc UNESCO din România, se află Muddy Land, un camping care se întinde pe aproximativ 3 hectare. În doar cinci ani, zona a devenit un punct turistic important pe harta Europei, anual campingul fiind vizitat de mii de turişti din aproape toate colţurile continentului.

    Afacerea aparţine unui bucureştean care, în 2018, a renunţat la firma de electronică pe care o avea în Capitală şi a decis să investească toţi bani în turism. În total, 700.000 de euro a cheltuit pentru a pune pe picioare afacerea pe care o are acum în Buzău, la doar câţiva metri de Vulcanii Noroioşi.

    "Am avut o firmă în Electronică la care am renunţat şi am demarat o afacere în turism. Deoarece am o fată, am dorit să continui în anteprenoriat şi să dezvolt un business pe care îl poate duce ea mai departe. Am ales să investesc toţi banii într-un domeniu în care România încă nu excelează, şi anume turismul de calitate. După multe căutări şi cercetări am constatat că la Vulcanii Noroioşi nu era nimic dezvoltat şi promovat. Am achiziţionat 12 hectare de teren. Aşa am început să dezvolt", a spus Aurel Boboc, administrator camping.

    Începutul nu a fost deloc uşor. Pentru ca zona să devină atractivă pentru turiştii care veneau să viziteze Vulcanii Noroioşi a fost nevoie de timp şi multă muncă. Au fost aduse toate utilităţile şi serviciile pentru a fi create toate condiţiile pentru campare, atât cu rulota, cât şi la cort. Acum, campingul care se întinde pe aproximativ 3 hectare poate găzdui 50 de rulote. În camping există reţea de electricitate, apă curentă, iar turiştii au acces la toata gama de servicii, respectiv duşuri, toalete moderne, inclusiv maşini de spălat şi internet WI-Fi.

    "Business-ul este gândit pe trei nişe de turism, şi anume: prima categorie este reprezentată de turiştii care doresc să viziteze Vulcanii Noroioşi, care sunt în trecere prin camping, parchează maşinile, şi pentru care punem la dispoziţie băuturi răcoritoare şi alcoolice, cafea, suveniruri şi diferite produse alimentare ambalate. O a doua categorie este formată din turiştii, români şi străinii, aproape în proporţii egale, care campează cu rulota sau corturi pentru care punem la dispoziţie toate serviciile (toalete, duşuri frigidere, electricitate) şi de asemenea un restaurant cu produse tradiţionale, din ingrediente locale. Suntem în dezvoltare cu o treia categorie de servicii care se adresează turiştilor ce vor o vacanţă luxoasă la doi paşi de Vulcanii Noroioşi, în Ţinutul Buzăului. Pentru ei dezvoltăm cazare la bungalow-uri cu unul, două şi trei apartamente. Toate sunt construite în stil tradiţional cu piatră, lut şi caramidă unde oaspeţii noştri au toate serviciile în interior, plus un restaurant pe toată perioada de cazare, unde pot servi micul dejun, prânzul şi cina. Tot pentru acest segment de lux avem în plan să dezvoltăm în următoarea perioadă un teren de fotbal, tenis şi volei, o piscină acoperită cu apă încălzită. Tot conceptul este gândit să punem în evidenţă construcţiile traditionale şi mâncarea românească, ca la bunica, cu ingrediente locale, naturale", a spus Aurel Boboc, administratorul campingului.

    Campingul este în continuă dezvoltare, iar turiştii sunt atraşi ca un magnet atât pentru liniştea locului, cât şi pentru frumuseţea peisajului, iar apropierea faţă de Bucureşti reprezintă un avantaj pentru turiştii de weekend care îşi lasă rulotele în camping, parcate în regim hotelier, şi vin de fiecare dată când au câteva zile libere. De asemenea, turiştii străini au făcut din acest loc un punct turistic important pe harta Europei. Anual, 1200-1300 de rulote din toată Europa ajung la Muddy Land. Numărul rulotelor din România ajunge la circa de 1500 pe an.

    "Avem oameni care au ieşit la pensie, vin şi stau câte o săptămână-două, în timpul verii, iarăşi revin, iar în perioada rece, a sărbătorilor, vin cam o dată, de două ori, pe lună", spune Aurel Boboc, administrator camping.

    Pe lângă rezervaţia Vulcanii Noroioşi, turiştii mai pot vizita în zonă Mănăstirile Berca, Ciolanu şi Răteşti, Tabăra de Sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului Colţi sau mina de petrol de la Sărata-Monteoru, majorita­tea obiectivelor fiind incluse în Ţinutul Buzăului, al doilea Geoparc Unesco, zonă care atrage din ce în ce mai mulţi turişti.

    Drumul spre Vulcanii Noroioşi, modernizat cu 287 milioane lei

    Drumul judeţean care duce către unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Ţinutul Buzăului, al doilea Geoparc UNESCO din România, va fi reabilitat. Suma care va fi cheltuită reprezintă un record pentru judeţul Buzău, nu mai puţin de 147 milioane de lei fiind doar contribuţia Consiliului Judeţean.Iniţiatorul proiectului ce vizează modernizarea drumului către Vulcanii Noroioşi.

    În total, investiţia se ridică la 287 milioane de lei, ce va fi finanţată prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", contractul fiind semnat la finalul lunii mai.

    "Am semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul pentru Modernizare drumuri judeţene pentru acces la Vulcanii noroioşi DJ 102F şi DJ 220A. Suntem în etapa de pregătire a documentaţiei pentru scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei acestui obiectiv de o importanţă aparte pentru judeţul Buzău, având în vedere că este drumul spre cel mai cunoscut obiectiv turistic din judeţ şi unul dintre cele importante din România. Ştiu că este un proiect mult aşteptat de buzoieni, mă bucur că am reuşit să obţinem o finanţare certă şi că am semnat acest proiect alături de un buzoian, Alexandru Stoica, secretar de stat în MDLPA. Mulţumesc tuturor celor ce au înţeles importanţa şi urgenţa realizării acestei investiţii" a precizat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

    Pentru a putea acoperi cofinanţarea, Consiliul Judeţean intenţionează şi atragerea de fonduri europene.

    "Este o lucrare care are o valoare destul de mare, gândiţi-vă că numai cota de co-finanţare, bani de la Consiliul Judeţean, este de 30 milioane euro, pe care noi trebuie să-i acordăm. În primul rând eu am acceptat acest lucru pentru că era singura posibilitate să putem să reabilităm acest drum. Vom găsi resurse, cu siguranţă, aşa cum am trecut anumite drumuri pe fonduri europene, acelaşi lucru îl vom face şi cu acest drum, şi vom găsi şi fonduri la nivel guvernamental, pentru că nu trebuie să venim cu aceşti bani, menţionez, într-o zi-două, este o perioadă de trei ani, sunt resursele proprii ale Consiliului Judeţean, se pot face împrumuturi, dar eu merg pe atragere de fonduri europene", a spus Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

    Drumul către Vulcanii Noroioşi este într-o stare foarte proastă, iar reabilitarea acestui tronson va fi o adevărată provocare, din cauza terenului, ce va impune lucrări de stabilizare. Însă, după reabilitare turiştii vor ajunge mult mai uşor la Vulcanii Noroioşi chiar şi cu bicicletele, pentru că drumul va fi prevăzut şi cu piste speciale.

    "Practic, refacem drumul. Facem un alt drum pe acelaşi amplasament. Va fi un alt drum care va corespunde necesităţilor anilor în care trăim: cu rigole, cu piste de biciclete, trotuare în localităţi etc.", a spus Petre Emanoil Neagu

    Reabilitarea drumului spre Vulcanii Noroioşi se impune cu atât mai mult cu cât, de anul trecut, Ţinutul Buzăului a devenit Geoparc UNESCO, iar turismul în zonă este în plină creştere.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional