Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centrul de date din Heidelberg - cea mai mare clădire imprimată 3D din Europa

Internaţional /

Centrul de date din Heidelberg - cea mai mare clădire imprimată 3D din Europa
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Peri 3D Construction a predat, la finele lunii ianuarie, un centru de date imprimat 3D în Heidelberg, Germania, anunţă globalconstructionreview.com, menţionând că această construcţie de 600 mp este cea mai mare clădire imprimată 3D din Europa.

    Clădirea - denumită Wavehouse Campbell Heidelberg - este destinată Heidelberg IT Management, un furnizor de cloud şi centre de date. Proiectul a fost iniţiat de dezvoltatorul imobiliar Kraus Group din Heidelberg. Clădirea are 54 m lungime, 11 m lăţime şi 9 m înălţime.

    Potrivit datacenterdynamics. com, cea mai mare structură imprimată 3D din Europa este şi prima clădire industrială imprimată 3D la nivel global, respectiv primul centru de date imprimat 3D la nivel global. Lucrările la aceas­tă clădire au început anul trecut, cu o imprimantă de construcţie 3D BOD2. Constructorul Peri 3D este o divizie a grupului german Peri, care a cumpărat un pachet de acţiuni la producătorul danez de imprimante 3D Cobod, în 2018. Printre partenerii proiec­tului se mai numără firmele de arhitectură Mense-Korte şi SSV.

    Amenajarea centrului de date este aşteptată să fie finalizată spre sfârşitul verii. Clădirea a fost imprimată folosind aproximativ 450 de tone de beton de la Heidelberg Materials. Betonul este 100% reciclabil şi conţine un liant care poate atinge o rată de reducere cu 55% a emisiilor CO2 în comparaţie cu cimentul pur Portland.

    "Suntem foarte mândri că am realizat cea mai mare clădire a noastră de până acum cu acest proiect", a declarat dr. Fabian Meyer-Brötz, directorul general al Peri 3D, menţionând: "Forma specială şi designul parametric oferă perspective asupra imensei libertăţi de proiectare pe care o permite imprimanta 3D Cobod BOD2".

    Imprimarea clădirii a durat aproximativ 140 de ore, echivalentul a patru metri pătraţi de clădire pe oră.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional