Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

Elpreco aspira la o cifra de afaceri mai mare in 2013

A.D.

Elpreco aspira la o cifra de afaceri mai mare in 2013

Elpreco, producatorul de materiale de constructii, isi propune pentru 2013 cresterea cifrei de afaceri prin diversificarea gamei de servicii oferite, cresterea numarului de clienti si a gradului de implicare in proiecte de infrastructura, ne-a declarat Mariana Hopartean, director national de vanzari Elpreco.

In 2012 piata materialelor de constructii s-a mentinut aproximativ la acelasi nivel cu cel inregistrat in anul 2011. Aceasta in primul rand datorita instabilitatii politice, inaspririi conditiilor de creditare pentru populatie, blocajelor aparute in finantare din fonduri europene a proiectelor de infrastructura si nivelului scazut al investitiilor straine.

In fapt, decizia de achizitie este in prezent bazata pe pret, de cele mai multe ori. Cresterile de pret, care au intervenit la utilitati si la materiile prime, au fost absorbite de catre fiecare producator, piata nefiind dispusa sa accepte diferenta. In cele mai multe cazuri, acest lucru a afectat calitatea produselor, deoarece si firmele fara sustinere financiara au fost nevoite sa acopere aceste costuri suplimentare. Elpreco a avut avantajul de a face parte dintr-un mare grup multinational (CRH) si de a putea oferi o gama diversificata de produse.

Evolutia preturilor practicate de companie in 2013 va fi corelata cu anunturile de majorare facute de furnizorii de utilitati, precizeaza doamna Hopartean.

In perspectiva, evolutia pietei constructiilor din Romania este determinata de imbunatatirea gradului de absorbtie a fondurilor europene destinate sectorului de infrastructura, stabilitatea economica si politica, atragerea investitiilor straine, relaxarea politicii fiscale si a celei de creditare, respectiv cresterea veniturilor populatiei, mai spune Mariana Hopartean.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional