Parcul Lunca Jiului din Craiova va găzdui viitorul "Craiova Water Park". Complexul va cuprinde bazine de înot şi jocuri de apă pentru copii şi adulţi.
Proiectul, implementat de Primăria Municipiului Craiova, beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul de intervenţie 5.2. "Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabilă a resurselor naturale cu potenţial turistic".
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 86 milioane lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 60,6 milioane lei. Suma neeligibilă se ridică la 9 milioane lei, iar TVA-ul reprezintă 16,4 milioane lei. Contribuţia din partea beneficiarului este de 39,32 milioane lei, ne-a precizat domnul Mărinică Dincă, viceprimar al Craiovei. Odată finalizat parcul va putea primi 1480 de vizitatori.
Licitaţia pentru contractul de execuţie urmează să fie lansată
Primăria Municipiului Craiova va lansa în perioada imediat următoare licitaţia în vederea atribuirii contractului de execuţie lucrări. Acesta este evaluat la suma de 59,64 milioane lei, perioada de execuţie fiind de 32 de luni
Lansarea procedurii de achiziţie a execuţiei lucrărilor va fi succedată de lansarea procedurii de achiziţie pentru dirigenţia de şantier.
La data de 25 octombrie 2010 în cadrul proiectului "Craiova Water Park", a fost atribuit contractul de proiectare (PT+PAC+DDE). Câştigătorul licitaţiei deschise lansate de Primăria Craiova a fost asocierea dintre SC Drum Concept SRL, SC Electroproiect SA, SC Proiect SA Craiova şi SC Cristalin Project Management SRL. Contractul a fost atribuit la valoarea de 777.450 lei fără TVA.
Nenumărate bazine şi jocuri de apă vor face deliciul vizitatorilor
Parcul acvatic va permite agrementul şi relaxarea atât în perioada rece, cât şi în perioada caldă, dispunând de o parte acoperită şi una deschisă.
Segmentul acoperit al parcului va adăposti şase topogane cu apă, un canal cu apă curgătoare cu viteză mică şi un bazin de înot.
Astfel, în interior va fi asamblat un turn cu tub, cu lansare de la înălţimea de 10 m şi cu treceri interior - exterior - interior. De asemenea, va fi montat un turn cu cinci tobogane cu lansare de la cote de înălţime diferite.
Parcul va include, în secţiunea acoperită, şi un canal cu apă curgătoare cu viteză mică şi un bazin de înot pentru adulţi. Totodată, vor fi amenajate încăperi pentru solariu, saună, relaxare.
Partea deschisă a parcului va cuprinde un canal cu viteză redusă de curgere a apei, patru piscine, şapte tobogane, diferite terenuri de sport.
Canalul pentru periplu în colac pneumatic cu viteză redusă de cugere a apei va uni zone de interes şi va fi prevăzut cu o zonă supralărgită destinată diferitelor distracţii. Şase podeţe vor supratraversa canalul.
Zona în aer liber va include un bazin ce dispune de o instalaţie mecanică care produce valuri, o piscină tematică pentru copii mici, un bazin puţin adânc mobilat cu pavilioane cu cascade, platforme de joc, tunele, pistă de alunecare şi o piscină 50m x 25 m.
De asemenea, va fi amplasat un turn de lansare cu două tobogane spirală şi un turn cu o combinaţie de cinci tobogane. Vor fi amenajate trei terenuri de sport în aer liber: pentru fotbal de plajă, tenis cu piciorul şi volei de plajă.
O clădire de 2.500 mp va găzdui bazinele acoperite
Zona de acces pietonal în incinta complexului de agrement va avea o suprafaţă desfăşurată de 100 mp, având regim de înălţime - parter. Această zonă va dispune de sisteme integrate de iluminat artistic arhitectural pentru punerea în valoare a obiectului de arhitectură.
Clădirea administrativă va avea o suprafaţă de 314 mp şi un regim de înălţime S+P+Subpantă+1. Contrucţia va găzdui: un cabinet medical, vestiare, duşuri şi grupuri sanitare, centrală termică pentru încălzire şi prepararea apei calde.
O altă clădire cu o suprafaţă de 2.550 mp va fi construită pentru găzduirea bazinelor acoperite şi jocurilor de apă. Regimul său de înălţime va fi de S+P+Subpantă.