Aproape şase milioane de lei au fost alocaţi pentru reabilitarea şcolilor
Valoarea totală a investiţiilor derulate, în acest an, de Primăria Municipiului Giurgiu se ridică la 74,04 miliaone lei. Din această sumă, 61,46 milioane de lei reprezintă fonduri bugetare şi 12,58 milioane de lei sunt din credite. Valoarea investită de primărie până în luna septembrie a acestui an, este de 18.534.300 de lei.
Conducerea Primăriei Giurgiu ne-a comunicat că urmează să investească în infrastructura rutieră suma de 20,19 milioane lei. Principalele obiective sunt modernizare carosabil şi trotuare pe strada Pictor Andreescu, reabilitare carosabil şi trotuare în cartier Oinac I, cartier zona centrală bloc turn, cartier Negru Vodă, cartier Tineretului blocurile T7-T10, Liceul economic, zona Meteor blocul 92. La acestea se adaugă modernizarea prin asfaltare a străzilor Mihai Viteazul, Hristo Botev, General Berthelot, George Coşbuc, Mihail Sadoveanu, Salciei, Nicolae Titulescu.
Peste zece milioane de lei pentru apă şi canalizare
Pentru lucrări de alimentare cu apă, au fost alocate fonduri de 2.862.000 de lei, iar pentru lucrările de canalizare - 7,89 milioane lei. Principalele obiective sunt străzile Horea, Soarelui, Păcii, Dunării, Cloşca, Crişan, Mihai Eminescu, 1 Mai, Fântânelor, Nicolae Titulescu, Baciu, Plugari, 1 Decembrie 1918, Aleea Plantelor.
Pentru finele anului, municipalitatea avea programate lucrări de alimentare cu apă şi canalizare pe strada Digului, mărirea capacităţii bazinului de retenţie şi staţie de pompare a apelor pluviale în zona de NV a oraşului, dar şi lucrări de alimentare cu apă şi canalizare pe străzile I.L.Caragiale, Delavrancea şi Bulevardul 1907.
Proiectele finanţate din fonduri europene, prin programul Phare, sunt modernizarea şi reabilitarea drumului de legătură dintre DN5 Bucureşti - Giurgiu, DJ507 Giurgiu - Oinacu şi drumul de centură Sud. Alte proiecte sunt amenajarea lacului Prietenia în zona de agrement parc Steaua Dunării.
Aproape şase milioane de lei pentru şcoli
Conducerea Primăriei Giurgiu ne-a spus că, pentru modernizarea şcolilor, bugetul pe 2008 este de 5.861.000 de lei.
La finele lunii octombrie, stadiul de execuţie a principalelor obiective era de 25% pentru campusul şcolar Tudor Vianu, 10% pentru consolidarea colegiului Naţional I. Maiorescu, iar grădiniţa cu program normal nr. 6 era abia la faza de începere a lucrărilor. La Grupul şcolar Naval (reabilitare clădire, acoperiş tip şarpantă) lucrările fuseseră, în perioada menţionată, executate în proporţie de 70%, iar la grădiniţa PP5 (schimbare de destinaţie cantină în spaţiu de învăţământ preşcolar) - de 60%.
Pentru dezvoltarea locuinţelor, a fost alocată suma de 2.029.000 de lei pentru ansamblul cu 55 apartamente din zona Obor, pentru mini-cartierul de 44 de apartamente din zona Steaua Dunării şi pentru cele 120 de apartamente în şoseaua Portului. Toate aceste locuinţe sunt realizate în parteneriat cu ANL. Primăria a asigurat şi banii necesari pentru un ansamblu de 40 de apartamente cu locuinţe sociale din zona Istru. Această investiţie este susţinută din fonduri proprii.