Ploieşti Industrial Parc: Toate utilităţile pentru cele două noi locaţii ale parcului vor fi aduse la limita de proprietate în acest an
F.A. Investiţii / 01 iunie 2012
Societatea "Ploieşti Industrial Parc" S.A., deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, are în proprietate în acest moment o suprafaţă de 162,6 hectare în zona Ploieşti, fiind unul dintre cele mai mari parcuri industriale din România.
Doamna Fabioara Ionescu, preşedinte - director general al "Ploieşti Industrial Parc" S.A. ne-a spus că primul titlul de parc industrial a fost obţinut de societate de la Ministerul Administraţiei şi Internelor în anul 2003. În 2009 a primit al doilea titlu de parc industrial pentru o suprafaţă de 31,4 ha situată în localitatea Mizil. Tot în 2009 a obţinut al treilea titlu de parc industrial pentru terenul de 35,06 ha din Urlaţi. În 2010 a primit al patrulea titlu de parc industrial pentru terenul de 45 ha din Ciorani.
În prezent, Parcul Industrial Ploieşti dispune de suprafeţe libere numai la Ciorani (45 ha) şi Mizil (31,4 ha).
În Parc funcţionează în acest moment aproximativ 51 de agenţi economici, cu diverse obiecte de activitate. Parcul oferă spre cesionare investitorilor români şi străini loturi de teren cu toate utilităţile necesare (apă, canalizare menajeră şi pluvială, electricitate, gaz, drumuri de acces), pentru construcţia de spaţii de producţie, spaţii de depozitare, servicii, etc., iar, după realizarea investiţiei, terenul poate fi cumpărat.
Durata cesionarii este de minim 10 ani şi maximum 49 ani. Valoarea taxei de cesiune pentru pornirea negocierilor, pentru cele două locaţii libere în acest moment, este 0,4 euro/mp/an. fără T.V.A.
În cursul anului 2012, conform Planului de Investiţii al S.C." Ploiesti Industrial Parc" S.A., vor fi aduse la limita de proprietate toate utilităţile pentru cele două locaţii, ne-a declarat doamna Fabioara Ionescu, preşedinte - director general al "Ploieşti Industrial Parc" S.A
Parcul industrial din Mizil
Terenul este intravilan, în suprafaţă de 30 ha şi este situat în punctul Aerodrom, în partea de nord a oraşului Mizil.
Amplasamentul are acces direct la DJ Mizil - Vadu Săpat şi acces la DN 1B care leagă municipiul Ploieşti cu zona Moldova, asigurând în acest fel un acces direct al investitorilor la facilităţile create în parcul industrial, garantând o bună aprovizionare cu materie primă şi bineînţeles distribuţia produselor finite.
Societatea administrator va aduce utilităţile la limita de proprietate. Astfel, se asigură până la un consum estimat de 300 mc/zi apă potabilă, un consum estimat de 240 mc/zi pentru canalizare menajeră şi pluvială, un consum estimat de 1722 mc/h gaze, iar pentru energie electrică o putere absorbită de 6 MW. Parcul beneficiază de drumuri interioare asfaltate, iluminat stradal pe căile de acces.
Accesul auto şi pietonal la unităţile industriale se va efectua prin crearea unui drum de legătura între DJ Mizil - Vadu Săpat şi prelungirea drumului de exploatare situat la limita de sud a parcului.
Drumul de legătură va fi destinat traficului greu şi se va desfăşura numai prin DJ Mizil - Vadu Săpat. Pentru aceasta la capătul drumului s-a prelungit o platformă de întoarcere de dimensiunile 40 m x 15 m.
Parcul Industrial din Ciorani
Terenul are suprafaţă de 45 ha şi este situat în imediata vecinătate a staţiei CFR, pe relaţia Ploieşti - Urziceni - Constanţa.
S.C."Ploiesti Industrial Parc" S.A. intentionează să realizeze în locaţia Ciorani un depozit de fructe şi legume, prin accesare de fonduri europene pe o suprafaţă de 5 hectare.
Parcul Industrial din Ciorani este situat la 70 de km faţă de oraşul Bucureşti, la 45 de km faţă de oraşul Ploieşti şi la 35 de km faţă de Oraşul Urziceni.
Societatea administrator va face investiţii pentru a aduce la limita de proprietate utilităţile. Apa potabilă se va asigura prin forare de puţuri. Va fi asigurată canalizarea menajeră şi pluvială până la un consum estimat de 240 mc/zi. Va fi realizată o staţie de epurare proprie. Gazele vor fi asigurate până la un consum estimat de 1740 mc/h, energie electrică va avea o putere instalată între 2-9 MW.
Calea de acces se va realiza printr-o intersecţie din DJ Ciorani - judeţul Ialomiţa şi va reprezenta drum de acces în parc.
Drumul se va construi pe limita de nord şi de est a amplasamentului şi va fi un drum de categoria tehnică III cu o lungime de 1400 m, destinat traficului greu.
Apele uzate menajere rezultate de la societăţile care vor funcţiona în parc vor fi tratate într-o staţie proprie de epurare şi apoi deversate în canalul de desecare care margineşte parcul.