Executivul şi-a propus să investească în economia ţării 100 miliarde euro, în următorii zece ani, a anunţat Augustin Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA). Oficialul a menţionat că, în aceeaşi perioadă, autorităţile intenţionează să construiască, prin ANL, un număr de 10.000 de locuinţe pentru specialiştii din sănătate şi educaţie şi 5000 de apartamente pentru tineri, reprezentând o investiţie totală de 3 miliarde lei, pentru partea de unităţi locative.
În perioada de criză, Guvernul a investit masiv şi, în primele şase luni ale anului, a fost înregistrat un record al ultimilor zece ani de 16,1 miliarde lei investiţii publice, conform lui Cătălin Iapă. Prin comparaţie, în 2017 s-au investit doar 6 miliarde lei, în prima jumătate a anului.
Stimularea şi dezvoltarea capitalului autohton este modelul pe care şi-l propune actualul Guvern, a mai precizat domnia sa: "Vrem să facem investiţii în domenii strategice ale economiei, să tranformăm digital economia şi administraţia publică, să pregătim economia pentru o revoluţie tehnologică. (...)
Este foarte important să facem tranziţia către o economie durabilă".
Primul domeniu de dezvoltare a infrastructurii este cel de transport, potrivit reprezentantului MLPDA, care a precizat că Executivul şi-a propus să dezvolte, în următorii zece ani, peste 400 de km de autostrăzi şi drumuri expres, fiind prevăzuţi circa 4,3 miliarde euro în acest sens: "Ne propunem să investim şi în sectorul energetic, în sănătate - unde aş puncta construirea spitalelor regionale din Cluj Napoca, Iaşi, Craiova, cu un total de 1,64 miliarde euro şi investiţiile din sistemul sanitar local, în valoare de 7,5 miliarde lei. În educaţie am programat investiţii majore şi, de asemenea, în dezvoltarea locală, în mediu, agricultură şi infrastructura sportivă.
La nivel de dezvoltare locală, ne propunem să investim în reţelele de apă şi canalizare, să extindem reţelele de distribuţie a gazelor naturale, să modernizăm şi să reabilităm drumurile judeţene şi locale, iar pentru sectoarele de renovare, termoficare, reabilitare a clădirilor cu risc seismic şi reabilitare energetică a acestora avem alocate fonduri importante pentru perioada următoare".