Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Vilă lângă Bucureşti

F.A. Proiecte /

Vilă lângă Bucureşti

Sistemul constructiv, sistemul termoizolant, finisaje

Structura: beton armat tip cadre

Pereţii exteriori: zidărie de cărămidă 30 cm

Pereţii interiori: zidărie de cărămida de 10 şi 25 cm

Învelitoarea: tip terasă (necirculabilă)

Sistem termoizolant: polistiren expandat dur 10 cm, la exterior, pe toata suprafaţa pereţilor

Finisaje exterioare: piatră, lemn, tencuială albă

Tâmplărie exterioară: aluminiu gri cu geam termopan

Zonificare funcţională

Intrarea principală se află în zona placată cu piatră, a casei. Se intră printr-un vestibul care conţine şi casa scării ce face legătura dintre parter şi demisol şi parter şi etaj. Coborând la demisol, prin casa scării, de 10,45 mp, se ajunge într-un spaţiu com-par--timentat între o zonă de depozitare de 7,38 mp şi o cameră de ping pong de 23,04 mp.

La parter, zona de trecere vestibul + casa scării, de 12,98 mp, se continuă cu un spaţiu în care se află centrala termică, de 4,84 mp. În partea dreaptă a vestibulului sunt dispuse un grup sanitar de 1,62 mp şi un spaţiu larg, de 21,04 mp, care cuprinde locul de luat masa şi bucătăria.

Către partea stângă, faţă de vestibul, se întinde o ge-neroasă cameră de zi, de 27,78 mp, deschisă că-tre o terasă aproape la fel de generoasă, de 26,94 mp.

La etaj se accede într-un hol de 5,69 mp, situat în zona centrală. De acolo se poate ajunge direct la cele-lalte zone ale etajului: dormitorul matrimonial de 16,20 mp, deservit de o baie de 6,48 mp şi des-chis către exterior printr-un balcon de 4,18 mp; o baie de 5,28 mp, care deserveşte alte două dormi-toare, de 14,18 mp, respectiv 12,60 mp. Pentru acestea din urmă, deschiderea către natură se face printr-o terasă comună, de 12 mp.

Echiparea cu utilităţi

Instalaţii sanitare şi canalizare

Alimentarea cu apă potabilă şi canalizarea apelor uzate menajere urmează a se asigura prin racorduri la reţelele publice stradale din imediata apropiere a obiectivului. Apa caldă de consum se va prepara în centrala termică proprie. La limita incintei se va executa un cămin de branşament prevăzut cu con-tor, pentru alimentare cu apă şi un cămin de racord pentru canalizare.

Apa caldă menajeră este preparată în cele două centrale termice amplasate la parter şi demisol.

Alimentarea cu energie termică

Încălzirea construcţiei se realizează prin interme-diul centralei termice cu contor de consum, utili-zând combustibil gaz natural şi tiraj forţat. Centrala este amplasată la parter şi va asigura necesarul ca-loric pentru demisol, parter şi etaj. Încălzirea inte-rioară a spaţiilor se va realiza prin corpuri de încăl-zire statice (radiatoare din aliaje de aluminiu).

Alimentarea cu energie electrică

Alimentarea cu energie electrică se va executa în con-formitate cu soluţia impusă de "Electrica".

Pentru măsurarea consumului de energie electrică s-a prevăzut un bloc de măsură şi protecţie ampla-sat la exterior. Se vor prevedea instalaţii electrice de iluminat general şi prize, instalaţii de curenţi slabi, telefonie şi televiziune.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional