Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

Bijuteria din Ghencea, stadionul Steaua aşteaptă inaugurarea

Investiţii /

Bijuteria din Ghencea, stadionul Steaua aşteaptă inaugurarea
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Lucrările stadionului din Ghencea se apropie cu rapiditate de finalizare, această arenă stând cel mai bine din cele trei care au fost reconstruite pentru Euro 2020. Cum situaţia sanitară este foarte complicată şi sunt puţine şanse să fie remediată până la finalul anului, cel mai probabil, meciul de inaugurare va fi programat în primăvara anului viitor, în speranţa că va putea fi organizat şi cu spectatori în tribune. În acest moment, la arena din Bulevardul Ghencea se lucrează la finisaje, suprafaţa de joc este gata, iar tabelele de marcaj au fost deja montate. Steaua Bucureşti, echipă aflată acum în Liga 3, îşi va disputa meciurile considerate "acasă" pe noul stadion, care va fi folosit şi pentru antrenamentele echipelor care îşi vor disputa la Bucureşti meciurile din cadrul Campionatului European din vara anului viitor. De asemenea este posibil ca pe aceast stadion să evolueze şi echipa naţională, dar şi formaţia din prima ligă, FCSB.

  Stadion Steaua, detaliile proiectului: Cost construcţie: 94.672.020 milioane de euro; Capacitate: 31.254 de locuri; Suprafaţa de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă; Spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare); Restaurant; Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua; Spaţii VIP (loje şi parcare); Sală de forţă şi de recuperare; Punct medical de prim ajutor; Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi care respectă standardele UEFA şi FIFA; Sala de conferinţe; Vestiare pentru sportivi; Magazine; Spaţii tehnice şi pentru birouri.

  Arena Naţională este destinată să găzduiască patru meciuri în cadrul Euro-2020, amânat pentru 2021. Conform cerinţelor UEFA, ţara noastră trebuie să modernizeze patru stadioane în Bucureşti pe care echipele participante să desfăşoare antrenamentele. Dintre acestea, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, se află în diferite faze de realizare. Stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional