Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

Complex sportiv multifuncţional la Craiova

Investiţii /

Sursa foto: facebook / Primăria Municipiului Craiova

Sursa foto: facebook / Primăria Municipiului Craiova

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Un nou complex sportiv va fi construit la Craiova. Studiul de Fezabilitate al complexului sportiv multifuncţional care se va construi în Bănie, în locul stadionului "Tineretului", a fost finalizat. Conform indicatorilor tehnico-economici ai complexului sportiv care se va ridica pe amplasamentul stadionului "Tineretului", valoarea totală a investiţiei, cu TVA, va fi de 367.622.835,36 lei. Durata de execuţie a fost stabilită la 30 de luni. Clădirea va avea formă de elipsă, cu latura cea mai mare de circa 130 m, paralelă cu bulevardul Ştirbei Vodă, şi latura mică de circa 100 m, aproximativ paralelă cu bulevardul 1 Mai. Regimul de înălţime al complexului sportiv va fi de S+P+3, cu o arie totală de 11.097,76 mp şi o arie desfăşurată de 34.600,21 mp. Consiliul Judeţean Dolj a stabilit firma care va demola stadionul "Tineretului" în termen de maxim 5 luni.

  Prin această investiţie, cu capacitate de aproape 6.000 locuri, se va asigura mărirea numărului de spaţii dedicate diverselor categorii de sporturi, în municipiul Craiova, pe lângă stadionul "Ion Oblemenco" cu 30.000 locuri, stadionul de atletism cu 5.000 locuri, Sala Polivalentă cu 4.000 locuri, Centrul de recuperare a sportivilor din Lunca Jiului şi Hipodromul din Parcul "Romanescu" (care urmează să fie reabilitat), se explică în referatul de aprobare întocmit de Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Dolj. "Se doreşte realizarea unei clădiri multifuncţionale care să cuprindă arenă de atletism şi velodrom, omologată în vederea desfăşurării de competiţii internaţionale pentru atletism şi ciclism, investiţie modernă şi utilă comunităţii locale. Construcţia acestui complex sportiv la standarde internaţionale se va integra în infrastructura sportivă existentă, creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinaţie sportivă internaţională". CJ Dolj a ales varianta I a studiului, în care se realizează investiţia cu soluţia de încălzire cu centrală termică pe gaze naturale. Potrivit raportului: "S-a recomandat scenariul I deoarece, din punct de vedere economic, această variantă asigură condiţiile pentru omologarea pistelor de ciclism şi atletism de către federaţiile internaţionale de specialitate, cu utilizarea unui sistem manual de asigurare a zonei de siguranţă pentru pista de ciclism, care este mult mai convenabil din punct de vedere financiar şi, pe de altă parte, utilizarea sistemului de încălzire a spaţiilor interioare cu o centrală termică cu 3 cazane alimentate cu gaze naturale, conform cerinţei beneficiarului". Conform proiectului, centrul sportiv va dispune de un total de 193 de locuri de parcare. Arena de atletism indoor va fi destinată competiţiilor naţionale şi internaţionale de atletism şi va respecta reglementările IAAF (actual World Athletics), Federaţiei Romane de Atletism, normelor şi standardelor naţionale şi europene. Se urmăreşte omologarea IAAF a arenei (actual World Athletics), pentru competiţii internaţionale. Construcţia ce va adăposti arena de atletism va fi categoria I, conform regulamentului IAAF (actual World Athletics). Pista de velodrom indoor va corespunde specificaţiilor impuse pentru competiţiile aprobate de către Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI). În perioadele dintre competiţiile sportive de atletism şi ciclism, clădirea va putea adăposti şi alte tipuri de evenimente sau activităţi, cum ar fi: concerte sau activităţi culturale; competiţii de baschet, handbal, volei, futsal pentru competiţii locale.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional