Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

Covasna: Centrul de Management Integrat al Deşeurilor va fi construit la Boroşneu Mare

F.A. Investiţii /

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Consiliul Judeţean Covasna a alocat în acest an 8,72 milioane lei pentru investiţii finanţate din fonduri bugetare. Cea mai mare parte a banilor, 6,29 milioane lei, va fi utilizată pentru finanţarea proiectelor demarate în anii anteriori. Pentru finanţarea de noi proiecte au fost alocate doar 1,48 milioane lei.

  De asemenea, pentru susţinerea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare a fost alocat un buget de 13,34 milioane lei, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Covasna.

  CJ Covasna urmează să selecteze constructorul Centrului de Management Integrat al Deşeurilor

  Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Covasna" este cea mai mare investiţie derulată cu finanţare europeană de Consiliul Judeţean Covasna. Această investiţie va beneficia în 2013 de o finanţare de 10,6 milioane lei din bugetul local.

  În cadrul proiectului a fost lansată licitaţia pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (depozit, staţie de sortare şi staţie de compost în Boroşneu Mare) şi construirea staţiei de transfer în Târgu Secuiesc, Judeţul Covasna. Ofertele au putut fi depuse până la 14 mai 2013.

  Capacitatea totală de stocare a depozitului Boroşneu Mare va fi de 0.93 milioane mp, iar perioada de viaţă este estimată la 21 ani. Staţia de compostare va avea o capacitate de 12.000 tone/an, iar staţia de transfer de la Târgu Secuiesc de 8.000 tone/an.

  Spitalul Dr. Fogolyan Kristof va fi reabilitat din fonduri europene

  Consiliul Judeţean a reuşit să atragă fonduri europene şi pentru proiectul "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristof". În acest an, din bugetul local au fost alocate 2,74 milioane lei pentru această investiţie. Până la ora actuală a fost lansată doar licitaţia pentru servicii de consultanţă, potrivit datelor date publicităţii de Consiliul Judeţean Covasna.

  Investiţii pentru modernizarea Bibliotecii Judeţene "Bod Peter"

  Proiectul de reamenajare şi refuncţionalizare a centralei termice a Bibliotecii Judeţene "Bod Peter" va avea în acest an un buget de 3,08 milioane lei. La jumătatea lunii martie Consiliul Judeţean Covasna a lansat o cerere de oferte pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie în cadrul proiectului. Investiţia este finanţată din fonduri bugetare.

  Totodată, din fonduri bugetare sunt suportate costurile proiectului "Construire şi amenajare hale de depozitare şi garaje cu utilităţi, str. Recoltei, nr. 3 ". În acest an proiectul va beneficia de un buget de 2,69 milioane lei.

  Prima procedură pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi executare, lansată în iulie 2012, a fost anulată. Cererea de oferte a fost relansată la începutul lunii aprilie, procedura a fost însă suspendată de pe 19 aprilie până la 15 mai.

  Un singur proiect nou este programat pentru acest an

  Singurul proiect nou care va fi demarat de Consiliul Judeţean Covasna va fi cel de reabilitare a drumului judeţean DJ 121A între km 42+730-45+467. Din bugetul pe anul 2013 pentru lucrările de proiectare şi execuţie aferente acestui proiect a fost alocată suma de 1,48 milioane lei.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional