Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

EFECTELE PANDEMIEI DE COVID-19Tot mai multe hoteluri din SUA se confruntă cu executarea silită

Internaţional /

Tot mai multe hoteluri din SUA se confruntă cu executarea silită
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Hotelurile din SUA continuă să fie afectate din cauza pandemiei de Covid-19, rata medie de ocupare fiind mai mică de 50%, potrivit therealdeal.com, care aduce în atenţie faptul că un număr tot mai mare de creditori fac eforturi ca să vândă ipotecile constituite de aceste unităţi de cazare.

  Spre exemplu, Mack Real Estate Credit Strategies a angajat societatea Cushman & Wakefield ca să vândă ipoteci în valoare totală de 500 de milioane de dolari legate de hotelul Times Square din Manhattan şi de două hoteluri St. Regis din Washington D.C. şi Miami, potrivit Business Insider.

  În iulie, banca americană Wells Fargo a angajat firma de consultanţă Newmark Knight Frank pentru vânzarea unei ipoteci de 56 de milioane de dolari care are legătură cu un hotel Fairfield Inn & Suites aparţinând Marriott. Şi Barings, divizia de gestionare a investiţiilor din cadrul companiei de asigurări de viaţă MassMutual, a angajat Newmark pentru vânzarea unui împrumut de 52 de milioane de dolari legat de un hotel Courtyard by Marriott.

  Toate aceste tranzacţii au loc în condiţiile în care aproape 50% din împrumuturile CMBS (commercial mortgage-backed securities - titluri garantate cu ipoteci comerciale) aflate în amânare la plată sunt legate de hoteluri, conform sursei, care subliniază că un număr din ce în ce mai mare de hoteluri americane se confruntă cu executarea silită, dat fiind că ratele de ocupare şi turismul încă sunt scăzute pe fondul restricţiilor generate de pandemia de Covid-19.

  Dintre toate împrumuturile CMBS pentru care debitorii solicită amânare la plată, aproximativ 44% sunt legate de hoteluri, însumând 23 miliarde de dolari, potrivit S&P Global Ratings, care subliniază că valoarea menţionată este mai mare decât pentru oricare alt tip de proprietate imobiliară.

  În hotelurile din New York, rata medie de ocupare a fost de 37% anul acesta, potrivit unui raport al STR, societate ce urmăreşte evoluţiile din industria hotelieră, care menţionează că nivelul este cu 58% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

  "Proprietarii de hoteluri şi creditorii care spuneau, mai pe la începutul crizei create de pandemie, că lucrurile se vor îmbunătăţi, nu realizau cu ce vom confrunta", potrivit lui Adam Etra, co-director în cadrul Newmark, citat de Business Insider, care concluzionează: "Lucrurile nu s-au îmbunătăţit, sunt de fapt din ce în ce mai rele".

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Licitaţii

  Bursa Construcţiilor 2 / 2021

  Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

  Investiţii

  Perspective

  Legea

  Companii

  Internaţional