"Conarg Real Estate" va construi un nou proiect rezidenţial "Quadra2", amplasat pe strada Fizicienilor, în imediata vecinătate a parcului Politehnica şi a complexului rezidenţial "Quadra Place", primul dezvoltat şi finalizat de companie în Capitală. "Quadra2" cuprinde 850 de apartamente şi are o valoare a investiţiei de 75 de milioane de euro. Agentul exclusiv al proiectului este "CB Richard Ellis Eurisko", finanţarea este asigurată de "Raiffeisen Bank", iar antreprenor este "Conarg Construct". Lucrările de arhitectură au fost asigurate de "Arxtudio".
Ansamblul va fi construit pe un teren de 20.495 mp şi va consta în patru clădiri cu 16 tronsoane de blocuri. Imobilele vor avea un regim de înălţime între 10 şi 12 etaje şi vor cuprinde de la garsoniere până la apartamente cu patru camere.
Cele 380 de garsoniere au suprafeţe în jur de 50 mp şi preţuri între 61.700 şi 73.800 de euro, iar apartamentele cu două camere sunt în număr de 342, cu suprafeţe cuprinse între 71 şi 76 mp. Preţurile acestora variază între 95.700 şi 110.400 de euro. Locuinţele cu trei camere vor fi în număr de 88 şi măsoară între 88 şi 91 mp. Preţurile de vânzare sunt între 115.000 şi 130.000 de euro. Vor fi amenajate şi 40 de apartamente cu patru camere, cu suprafeţe de 136 mp şi preţuri între 184.600 şi 199.700 de euro. Preţurile nu includ TVA şi nici costurile locurilor de parcare, ce vor fi amenajate în subsolul general al ansamblului.
Predarea în întregime a ansamblului va fi între 31 iulie şi 31 decembrie 2010. Suprafaţa totală construită a complexului rezidenţial va măsura aproximativ 61.000 mp. Construcţia este programată să înceapâ până la finele lui 2008.
Nou cod de practică pentru producerea betonului
Patronatul din Industria Cimentului şi altor Produse Minerale pentru Construcţii din România (CIROM), Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) şi Asociaţia Producătorilor de Betoane din România (APBR), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), au organizat, în octombrie, un seminar pe tema implementării noului cod de practică pentru producerea betonului. Noul cod se înscrie în demersul stabilirii, la nivel european, a unor reguli comune privind realizarea structurilor din beton armat, au arătat oficialii asociaţiilor patronale menţionate. Codul de practică 012/1-2007, intrat în vigoare în luna iulie 2008, marchează momentul de început al implementării în România a reglementărilor europene privind producerea betoanelor, proiectarea şi executarea lucrărilor din beton armat, precum şi al unui nou sistem de evaluare a calităţii betoanelor din structurile din beton armat existente.
Ion Crângaşu, directorul executiv al CIROM, a declarat: "Codul a fost dorit demult pe piaţa românească a construcţiilor. Actul normativ elaborat de MDLPL este foarte util şi apreciat de constructori. Am constatat că este nevoie de popularizarea lui pentru că mulţi antreprenori trebuie să înveţe rapid metodele performante de lucru, noile produse lansate în domeniul betoanelor şi să-şi adapteze producţia la noile standarde. În ţara noastră, aplicarea standardelor prevăzute în cod va fi o problemă. Dacă la nivelul producţiei nu mai sunt de mult nereguli şi stăm foarte bine, la nivelul punerii în operă încă sunt probleme".
Elaborat având în vedere condiţiile climatice specifice şi experienţa naţională în domeniu, codul stabileşte regulile pentru asigurarea calităţii betoanelor şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei şi a durabilităţii construcţiilor din beton armat. Toate prevederile codului, referitoare la materialele componente betonului (cimenturi, agregate, apă, aditivi etc.), la caracteristicile betonului, la stabilirea compoziţiei betonului în funcţie de expunerea construcţiei în diferite medii şi la procedurile de control al producţiei, vor conduce la menţinerea unei calităţi constante a producţiei de betoane şi implicit la sporirea gradului de asigurare a rezistenţei betonului din elementele şi structurile de construcţii.